Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Hakan ÜNSAL yazıyor...

Hakan ÜNSAL yazıyor...

Galatasaray’da işler hiç iyi gitmiyor. Peki neden böyle oldu? Avrupa Şampiyonası’nda olan oyuncuların hem geç hem de sakat dönmeleri sonucu sezon başı çalışmalarına eksik başladılar. Hazırlık dönemi çok kötü geçti. Ve gelen hoca da Galatasaray’ın ismine, vizyonuna ve hedeflerine cevap verebilecek bir isim değildi. Bir de buna yönetim hata yaparak çanak tuttu. Eğer çok isteyerek Skibbe’yi getiriyorsanız 1 artı 1 yıllık mukavele olmaz! Bu, ‘Biz seni bir deneyelim; eğer tutarsa devam ederiz, yoksa ayrılırız’ demektir. Galatasaray’a tecrübeli ve ofansif düşünen bir hoca gerekirdi. Skibbe, Galatasaray’a bir şeyler veremez ama Galatasaray Skibbe’ye çok şeyler kazandıracak. Asıl soru şu; Galatasaray gibi bir takım ‘’Yabancı’’ bir hocanın staj yapabileceği bir kulüp müdür?

Kendi düşen ağlamaz

Galatasaray’ın Steaua Bükreş’e elenmesi son yıllardaki en ağır eleniş oldu. Yönetim yaptığı yanlış hoca transferi ile 20 milyon euro zarar etti! Şimdi ise Bellinzona’ya elenmek demek Skibbe’nin Galatasaray’daki macerasının erken bitimi demek olur!

Eldeki kadronun Şampiyonlar Ligi’nde olması gerekirdi. Fakat iş dönüp dolaşıp Skibbe’ye geliyor. Taraftarların bile görebileceği kadar net sorunları göremeyen bir hoca var ortada. Yönetiminin saha içi sonuçlarına bozulma hakkı yok. Kendi düşen ağlamaz. Sen Ferrari alıp direksiyonuna ehliyeti olmayan birini koyarsan direkt duvara çarpar!

Lincoln hayal kırıklığı

Sıkıntı olan başka bir konuda Lincoln. Geçen sene sezonun ilk 5 maçında iyi oynayan, sonrasında bütün sezon boyunca ortalarda gözükmeyen, şampiyonlukta katkısı Arda’nın yüzde 10’u kadar olmayan, takımın 10 numarası. Lincoln’den beklentim, sezon başı kampına en erken gelen olup kendini affettirmeye çalışması idi. Ama o tam tersini yaptı. 10 numara oynayanların bir bölümü kaprisli olur. Ama Lincoln oynamadan ayrıcalık istiyor. Bu rahatlığı ile devam ederse daha çok kulübede oturur. Ancak onu rahatsız edecek veya zorlayacak bir mukavelesi de yok. Lincoln’e kızıyorum ama diğer taraftan da takdir ediyorum. Hepimize şunu gösteriyor: Böyle yöneticiye böyle futbolcu!

Lincoln’e kalan 3 yılda 10.5 milyon euro ödemektense elden çıkarmak daha iyidir. En azından Şampiyonlar Ligi’ndeki zarar telafi edilir.

Sonuçta Galatasaray’da sıkıntılar diz boyu. Hoca değişikliği sıkıntılı gözükebilir ama Galatasaray’ın düzelmesi için gerekiyorsa yapılmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi