Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Forvet tamam savunma sırada

Forvet tamam savunma sırada

Galatasaray sezon başından beri kolay maç oynamadı ve kazanamadı. Kocaeli gibi zayıf bir rakibe karşı yine zorlanacağı izlenimini veriyordu. Ama sezon başından beri en iyi oyuna başlangıç ve ilk 10 dakikayı oynadılar.

Fakat son birkaç maçtır Skibbe ve gol sıkıntısının da önüne geçen, ‘defans yapamama problemi’ yine ortaya çıktı. Kocaeli daha ilk atağında ceza sahasına girmeden golü buldu.

Geçen yıl övdüğümüz ve yürekten oynayan Galatasaray defansı bu sene hücumu çok düşünür oldu. Zaten sahada 5 hücum özellikli oyuncu oluyor. Bir de defansın göbeğinin öne çıkmasına ihtiyaç yok. Takımın sıkıntıları hoca, forvetlerin formsuzluğu ve defanstı. Şimdi forvetler işlemeye başladı. Hoca, takım iyiyse iyi olacaktır. Geriye defans kalıyor. Onlar da kendini toparlarsa bu takım şampiyonluğun en büyük adayı olur. Yediği golden sonra oyunu tekrar forse etmeye başlayan Aslan, hep topa sahip oldu. Problem, kalabalık Kocaeli defansını geçmekti. Kocaeli golü bulduktan sonra klasik Anadolu takımı karakteri ile geri gömüldü. Zaten bu anlayışa geçtikten sonra gol yiyecekleri belliydi.

Baros 11’de oynamaya başladığından beri beklentileri fazlası ile karşıladı. Goller bulmasının yanında, devamlı koşular yapan ve arayış içinde olan bir oyuncu. Lincoln’de kıpırdanma var. Oyunun daha fazla içinde olan, daha aktif, sonuca direkt asist veya golle etki eden bir Lincoln, herkesin görmek istediği bir 10 numara. Bu maçta bunları yaptı ve moral kazandı.

Galatasaray dün yabancılarından maksimum perforrmans aldı. Yerliler de dönünce, bilinen, golcü ve kazanmaya oynayan, zevk veren takım olmaya başlayacaktır.

Forvetler girilen pozisyonları attığı sürece, üste doğru tırmanış ve iyi oyun gelecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi