Aziz Üstel

Aziz Üstel

Cim-Bom kıpırdadı

Cim-Bom kıpırdadı

Galatasaray, uzun bir aranın ardından ilk kez sahada 90 dakika futbol oynayabildi! Dahası; yine uzun bir aradan sonra sadece göbek değil kanatlar da kullanıldı. Hamza’nın oynattığı şablonu, yani takımın sadece göbekten verkaçlarla gol aramasını artık herkes ezberlemişti. Bu yüzden de Sarı-Kırmızılılar gol yollarında büyük zorluk çekiyordu. Ancak dün akşam takım oyununu kanatlara yaymayı becerdi. Bunda tabi Mustafa Denizli’nin büyük etkisi var.

Karşıyaka, gerçekten de PTT 1. Lig’deki yerini hak ediyor. Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ın karşılaştığı rakipler arasında en zayıfıydı! Necati ile Gökhan Ünal’ı çıkarırsanız, sahada dişe dokunur bir tane futbolcu yok.

Galatasaray, özellikle dün akşamki kadrosuyla çok zorlanır. Her şeyden önce takımın forveti yok; sağ beki yok ve de sol beki yok. Eğer haberler doğruysa ve Sarı-Kırmızılılar Linnes’ı transfer etmişlerse, sağ bek sorunu çözülmüştür. Ama forvet, şart! Çünkü Umut, Karşıyaka gibi bir takımın karşısında bile sahada sergilediği oyunla “Ben artık şu kramponları asmalıyım” dedi. Mustafa Hoca’nın Sinan Gümüş’ü oynatması çok yerinde bir karardı. Sinan hem çok güzel bir asist yaptı hem de iyi bir gol attı.

Galatasaray’ın yeni transferi Donk, Karşıyaka karşısında basit, güvenli oyunuyla beğeni topladı. Attığı golle de başarılı olabileceğinin sinyalini verdi. Ancak Karşıyaka maçı, bir ölçü olarak algılanmamalı. Bu arada Denayer de asıl yeri olan stoperde gerçekten iyiydi. Manchester City’nin neden bonservisini vermek istemediğini gayet iyi anladık.

Galatasaray; İzmir’deki Karşıyaka maçından sonra, Arena’da Sivas ile oynayacak. Denayer, Donk ve yapılabilirse yeni transferleri daha iyi değerlendirmek mümkün olacak.

2015’i kötü sonuçlarla kapatan Galatasaray’ın Mustafa Denizli yönetiminde zamana ve yeni oyunculara ihtiyacı var. Ayrıca bu sezon, Süper Lig yarışında geride kaldıkları için, takım adına en önemli organizasyon, Avrupa Ligi’nden sonra Türkiye Kupası olacak.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi