Aziz Üstel

Aziz Üstel

Özbek, Sabri’yi Çin’e satabilir mi?

Özbek, Sabri’yi Çin’e satabilir mi?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bazen düşünmeden ve acele açıklamalar yapıyor, sonra da zor duruma düşüyor.. Galatasaray Başkanı, ne dediğini bilmeli ve her zaman da sözlerinin arkasında durmalıdır..

“Transfer 10 günde bitecek” dedi.. Donk ve Linnes’ten sonra kepenk kapattı! “UEFA ile sorun yok, 2 yıl daha süre alacağız” dedi.. UEFA 1+1 yıl Avrupa’dan men cezası veriyor... “Biz Beşiktaş gibi bir feda proGramı yapmayacağız” dedi. Pazartesi toplantı yapıp taraftardan ve camiadan “Feda” isteyecek..

Tüm bunlara gerek yoktu. Zaten Yarsuvat döneminde kulübün mali işleri Özbek’ten soruluyordu. Yani kulübün mali sıkıntılarını biliyordu.

Aslanlar gibi ortaya çıkarsın, “Benden başka başkanlığa aday çıkmadı. UEFA’dan muhtemelen ceza gelecek. Kulübün bu dönemi en az zararla atlatması için ocakta transfer yapmayacağız. Haziran’da ise adam satarak yeni oyuncu alabileceğiz..” dersin..

Böyle yapsaydın taraftar boşuna heyecanlanmayacaktı, UEFA’nın istediği 10 milyon euroluk açık rakamına inecektin.. 1+1’lik ceza da gelmeyecekti...

Haziran’da Sneijder ve Muslera gibi müşterisi olan iki isimden birini veya ikisini satarak en az 20-25 milyon euroluk bir gelir elde edilirdi.. Sonra akıllı bir transfer politikası ile bu takım hem sahada hem de mali konularda başarıyı elde ederdi... Akıllı transfer politikası derken, Gomez örneğini gösteriyorum... G.Saray bu oyuncudan bonservisi 8 milyon euro diye vazgeçmişti.. Aynı oyuncuyu Beşiktaş “sıfır” bonsevisle aldı..

Sinan Gümüş gibi değerleri arayıp bulacak bir transfer politikasından bahsediyorum..

Artık kulüplerin futbolcu satma devri başladı. Futbolcu satamayan kulüpler, mali yönden başarılı olamazlar..

Önümüzde bir Çin örneği var... Beşiktaş Demba ve Ersan’ı bu ülkeye gönderdi 20 milyon euro kazandı.. Fikret başkan Ersan’ı satıyorsa, Özbek de Sabri’yi Çin’e satabilmelidir. Bunu yapabiliyorsa başarıyı yakalar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi