Kemal Belgin

Kemal Belgin

Barcelona-Arsenal’dan ağır dersler!

Barcelona-Arsenal’dan ağır dersler!

DERSİN ağırı olur mu? Olur. Nasıl mı? Şayet senin büyük eksiklerini, yanlışlarını ortaya döküp, doğruları anlatır biçimde ise, bal gibi olur. Ve de açık net olarak, insanın yüreğini burkar...

Bu girişin ardındaki ders ne zaman ve kim veya kimler tarafından verildi? İşte cevaplar...

Salı akşamı İngiltere’nin Londra kentinde Şampiyonlar Ligi’ne ait Arsenal-Barcelona maçı oynandı. Bendeniz de, TRT ekranlarından maç önü, devre arası ve maç sonu yorumlar yaptım.

Şimdi aldığım ya da bizim ülke futbolu, futbolcusu, teknik adamı ve yöneticisi olarak, hatta basın açısından almamız gereken dersleri sıralayacağım.

Efendim; Barcelona takımı meşhur tika-takayı oynadı gene... Yani sahanın her yerinde çabuk ve tek pas, sahanın her yerine hem ofansta, hem hücumda çok nitelikli ve nicelikli yayılma... Tamam mı? Ve de bunları yaparak rakip sahada ilk maçta 2-0 maçı kazanmak var... Tamam mı? Hal böyle iken, yani hemen hemen tur garanti altına alınmışken, bu Barcelona neden acaba hiç oyuncu değiştirmez? Tamam mı? Kenarda hiç de azımsanacak oyuncu yok. Gerçi sahadaki on bire meydan okuyacak adam yok ama olsun, bir sonraki maç düşünülmez mi? Ben ne demiş, ne yazmıştım kaç defa? Bir takımda 22 adet ilk on bir oyuncu olmaz demiş miydim, dememiş miydim? Barcelona’nın parası yok mu? Bizimkilerin hepsini satın alır.

Neyse devam... Bu Luis Enrique adlı teknik adam örnek Messi’yi veya Neymar’ı en azından sakatlıktan korumak için almaz  mı? Kaptan İnieste yoruldum demez mi? Hani yaşlı ya... Pique gelecek maç cezalı... Hani yerine oynaması muhtemel Vermaelen alınıp da ter attırılmaz mı? Alamazsın. Neden mi? Çünkü sahadaki senede 15 milyona avro kazanan adam büyük zevk alıyor oynamaktan...

Devam... Adam iki gol atmış, takıma tur atlatmış... Maçın 88. dakikası 40 metre geriye depar atıyor... Adam iki gol atmış, maçı bitirmiş, bitime saniyeler kala tek başına 40 metre depar atıp yeni bir hücum başlatabilir miyim diye efor harcıyor. Bu adam manyak mı? Senede 15 milyon avro kazanıyor... Ya bir şey olsa... Ama adam profesyonel... Yani meslek namusu var adamın... Adam kim mi? Lionel Messi...

Arsen Wenger... Hani şu George Weah’ı Liberya’da arsada bulup toplam 50 bin doları Monaco’ya getiren adam... Sonra da Milan’a 50 milyon dolara satan adam... Neredeyse 20 yılı geçti Arsenal’da hocalığı... Desek ki, “yahu bana 100 milyon avro verin takım kuracağım...” Kim ne der ki? Ama o tutup, 21 yaşında bir İspanyol’u, yani Bellerin’i sağ beke koyup, takımının en iyi oyuncusu yapıyor. Sen mi? Hep iflas... Üstelik de Batı haritası üzerinde sadece bir kupada kalmışsın... UEFA’nın ceza masasından kalkamıyorsun.

Maçın hakemi mi? Benden... Cüneyt Çakır... Notu mu? 8, 8 veya 8, 6’dan aşağıda olduğunu sanmıyorum. Benden iki takım böyle önemli bir maçı oynasa, aynı hakem ne gelirdi? Var mı İngiliz veya İspanyol basınında yangın/ Hadi be siz de oradan! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi