Aziz Üstel

Aziz Üstel

Her Maç Izdırap

Her Maç Izdırap

Lige haftalar önce havlu atan, Avrupa’dan elenen Galatasaray’ın artık oynayacağı her maç taraftarına acı vererecek. Dünkü Gaziantep maçı bunun bir örneği. Sneijder ve Podolski’nin de cezalı olmaları nedeniyle Mustafa Denizli’nin kadro yaparken eli iyice daraldı. Ancak yine de tercihlerinde isabet sağladığı söylenemez. Umut, alternatifsiz olarak sahadaydı. Arkasındaki üçlünün solunda Yasin ve forevt arkasında Selçuk’un oynaması da zorunlu görünüyordu. Ancak sağda Sabri yerine Olcan’ın kulanılması daha verimli bir tercih olabilirdi.

Orta sahada Ryan Donk, anlaşıldığ kadarıyla Lazio maçındaki hataları nedeniyle kenara alınmış. Ancak onun yerine tercih edilen Chedjou, hem o bölgede verimli ve üretken olamıyor hem de onun ileri çıkması ile stoperde sıkıntı yaşanıyor. Nitekim goller de Mustafa Hoca’nın şaşırtan tercihi Koray Günter’in hatalarından geldi,

Gaziantep’te kaybedilen 3 puan, Galatasaray’ın bu sezon Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde etme yolunda da zorlanacağını gösterdi. Gelecek sezon takımın Avrupa’ya gidip gidemeyeceği belli değil ama ceza alınsa bile bunun infazı için Galatasaray’ın bu hakkı elde etmesi gerkiyor.

Şu manzarada takımın elinde kalan tek hedef Türkiye Kupası.. Akhisar Belidiye karşısında ilk maçta deplasmanda alınan 2-1’lik galibiyet var ama o da yarı final için yeterli olmayabilir. Çarşamba günkü kupa rövanşı da tarftarlar için eziyetli, ızdırap içinde geçecek. 

Akhisar maçında Sneijder ve Podolski’yi de oynayabilecek. Ancak onların da ne yapacağını kestirmek zor. Bir maç iyiler birkaç maç sahalarda görünmüyorlar. Gelinen noktada tüm oyuncuların kupaya motive olması gerekiyor. Ancak, görünen o ki takım kupada yoluna Mustafa Hoca’dan yoksun devam edecek. Bu durumda takımın bozulan psikolojisini kim düzeltir, iki günde oyuncuları Akhisar maçına nasıl motive eder tahmin etmek imkansız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi