Kemal Belgin

Kemal Belgin

İyi bir sinyal mi?

İyi bir sinyal mi?

TARİHİMİZDE hiç yenemediğimiz şöyle dursun, hiç gol atamadığımız İngiltere’ye bu defa da yenildik. Skor hafif. Yani eskilerde olduğu gibi facia şeklinde değil. Maç mı? Hazırlık. Terim hocanın kupayı istemek iddiasındaki bir maç trafiğinde değil... Değil ama grubumuzda karşılaşacağımız rakiplerle de boy ölçüşmüş, kâh boylarının ölçüsü almış, kâh da yara almış bir İngiltere...

Kadromuz ideal mi? Neredeyse öyle. Ama dörtlü tandemli oynayan bir takımın gerçek stoperleri yok. Hakan Balta da değil, Topal da... Yani çakmalar. Rakibin hocası bunu iyi biliyor ki, bize en tehlikeli hücumları bizim savunmanın göbeğine kurmuş.  Yediğimiz gol öyle, kaçan penaltının oluşu öyle, kaçırdıkları da öyle. İşte ideale yakın kadrodaki en zayıf noktamız. Peki, bunun sebebi ne? Siz Türkiye Ligi’nde yabancı sayısını serbest bırakırsanız, Fenerbahçe’de Alves, Cadlec, Ba ve Kjaer olur. Beşiktaş’ta Tosic, Alexis, Marcelo, hatta sakatlanan Rudolfo. Galatasaray’da Chedjou, Denayer, hatta Donk. İşte sizin lokomotifleriniz bunu fırsat bilip tandemi sağlam yapayım diye böyle yabancıları doldurur. Siz de milli takım seçerken yüz üstü kapaklanırsınız. Bunu da yazmış olayım. Çünkü kimse değinmedi.

Orta alanda genelde fena değildik. Ancak Topal’ı arkaya atınca ön liberoda ya da onun paylaşımlarında sıkıntı çektik. Bazı tehlikeli ataklar da buradan kaynaklandı diyebiliriz. Öne doğru oyunda Hakan Çalhanoğlu neden çizgide oynuyor, onu da hâlâ anlamış değilim. Çünkü Caner’e veya Gökhan’a yardım yetiştirdiğini pek görmedim. Golü attı, tarih yazdı da... Cenk bence bu takımın bir numaralı santrforu olacak. Hele hele kendi takımında doğru dürüst oynatılmamasına rağmen... Üzerimize fazla adamla gelip arkada geniş bölgeler bırakanlara karşı oynar. Çünkü Burak’ın ne halde olduğunu bilen var mı? Volkan Şen mi? Yahu birader adamı kolayca geçiyorsun. Dripling hünerin de var. Peki, neden kafanı kaldırıp, artık yoruldum şuna topu vereyim de bir daha topsuz kaçayım demiyorsun. Bunu da desen bir takımı tek başına galibiyete taşırsın be!

Genelde Avrupa Şampiyonası öncesi umutsuz olmadık. Eksikler var mı? Tabii ki... Kimde yok ki? Ama şu tandem meselesini çözmemiz gerekiyor. Hadi Hakan tamam da, Topal’ı yerine alıp yerine kim konur? Onu da Terim hoca çözecek.

Bakalım diğer iki hazırlık maçında ne olacak? Bu arada Caner’in 70 dakika oyunda kalmasını eleştireyim. Caner oranın rakipsizi ama 1, 5 aydır maç oynamamış oyuncuya biraz fazla yüklenilmedi mi? Hem de İngiliz milli takımına karşı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi