Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Her şey vardı ama...

Her şey vardı ama...

Fenerbahçe mücadele etti mi? Etti... Top rakipteyken pres yapmaya çalıştı mı? Çalıştı... Koşmayan oyuncu var mıydı? Yoktu. Hücum girişiminde bulundu mu? Bulundu.
Ve maça bakıyoruz hemen hemen pozisyon yok. Bunun karşılığında özellikle deplasmanlarda iyi kontratak yapan Dinamo Kiev’e pozisyon vermedi. Fenerbahçe’nin bu kadar mücadele, arzu ve isteğe karşı pozisyon üretememesi Teknik Direktör Aragones’in düşünmesi gereken bir olay.
Ligde koşmuyor, pres yapmıyor, arzulu değil ve sonuçta kaybediyor zaten. Dün hiçbir oyuncuya mücadele anlamında bir söz söylenemez. Ama organize atak ve pozisyon anlamında ciddi sıkıntı var.
Buradan ne çıkıyor. Fenerbahçe birkaç yıldır oynadığı sistemi bu mevcut kadrosuyla oynayamaz. Bunu kim değiştirecek? Aragones. Elindeki oyunculara göre sistem yaratacak. Sistemi oyunculara yerleştirmek olmuyor. Bu takımın oynayabileceği sistemi acilen bulması lazım.
Şampiyonlar Ligi’nde daha farklı mücadele etmeniz, koşmanız, dikkatli olmanız lazım. Girdiğiniz 3-4 pozisyondan bir kaçını mutlaka gol yapmanız şart. 75 dakika üç puan için oynayan Dinamo Kiev, oyunun son 15 dakikasında arkaya yaslandı. Aragones de Güiza’nın yanına Burak’ı çekip, riske girdi. Ancak rakip ceza alanı önüne yığılan oyundan gol çıkmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi