Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Final için takım oyunu gelişmeli

Final için takım oyunu gelişmeli

Galatasaray son yıllardaki en zayıf rakibine karşı UEFA Kupası’nda gruplara kalma mücadelesi verecek. İlk maçtaki sıkıntılara rağmen alınan 4-3’lük galibiyet, rakibi düşününce yeterli. Hoş berabere bitseydi bile Galatasaray yabancılarının formuyla Ali Sami Yen’de kazanacak kaliteye sahip.

Doğal olarak beklenti farklı galibiyet. Rakibinin isminin küçük ama sahadaki oyununun ismiyle ters orantılı olması Galatasaray defansının büyük hataları yüzündendi. Son Konya maçında daha ciddi ve işini yapan bir defans vardı. Fakat bu bile geçen yılki defansın yanına yaklaşamaz. Aslında defans derken burada Servet’in performansı önemli. Çünkü Meira savunmayı toparlayıp yönlendirmesi ve liderlik yapması beklenen oyuncu iken, beklentilerin altında oynuyor. İş doğal olarak Servet’e düşüyor. Servet’in de geçtiğimiz sezonki performansının altında olması Galatasaray’ın bu sezon sıkıntılı başlangıç yapmasına neden oldu. Servet golü düşünen değil de sadece stoper olarak oynarsa takıma daha çok faydası oluyor.

Bellinzona ilk maçta Galatasaray’ı kendisi için değil ama Sarı-Kırmızılı ekip için kötü bir dönemde yakaladı. İlk maçta 3 gol atması ve pozisyonlar bulması hem hazır olmayan hem de defansında sıkıntılar yaşayan problemli bir takıma karşı oynaması yüzündendi. Şimdi daha toparlanmış ve hücum hattı iş yapan bir takım var. Ali Sami Yen’de rahat kazanması gereken bir maç. Burada aslolan Bellinzona maçı değil tabii ki..

Gruplara kalmak, oradan çıkabilmek ve finale kadar gidebilmek asıl hedef. Galatasaray bunu yapabilir mi, önemli olan bu. Baros, Kewell ve Lincoln üçlüsünün son haftalardaki formu ile sürüklediği bir Galatasaray var. Yani kaliteli oyuncuların bireysel performanslarıyla sonuç alınıyor. İşte bu da UEFA’da final hedefi olan bir takım için tehlike. Karşınıza bir rakip çıkar, yıldızlarınızı durdurur, eliniz kolunuz bağlanır. Bunun canlı örneği de Ali Sami Yen’deki Antalya maçıdır.

Galatasaray, takım oyununu geliştirmeli. Geçen sezonlarda rakibe pres yapan, boğan, oyunu rakip alana yıkan ve pozisyonlara girip kazanan bir takım vardı. Bu sezonki formda oyuncuların olduğu takıma birlikte oynatmayı başarabilirse; iyi iş yapmış olur ve işi kolaylaşır. Aksi takdirde gruplarda veya çeyrek finalde havlu atar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi