Aziz Üstel

Aziz Üstel

Türkiye’ye yön veren Tapınak Şövalyeleri kim?

Türkiye’ye yön veren Tapınak Şövalyeleri kim?

"Mini mini valimiz; ne olacak halimiz” derlermiş  İstanbullular Valileri Fahrettin Kerim Gökay için. Türkiye’de gelmiş geçmiş en  yüksek rütbeli Gül ve Haç Şövalyesi ve Manevi Cihazlanma Derneği Türkiye şubesi kurucusuydu. TBMM Başkanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkan vekilliği de yapan İhsan Sabri Çağlayangil de Gül ve Haç Şövalyesiydi; Illuminati’nin önde gelen üyelerinden biri yani...

Günümüz Avrupa Birliğini kuran Almanya ve Fransa II. Dünya Savaşı’nda birbirine düşmandı. Onları barıştıran ve AB’nin temellerini atan örgütün adı Moral Rearmement Association’dı. Ve bu kuruluş Manevi Cihazlanma Derneği adı altında Asmalımescit Sokağında bir apartmanın çatı katında yıllarca çalıştı da çalıştı.  Her zaman gizli kaldı, adını duyurmamak için olağanüstü çaba harcadı. 

Fahrettin Kerim Gökay, derneğin üyelerini Göztepe’deki köşkünde toplardı sıkça. Dernek 27 Mayıs darbesinden önce Adnan Menderes hükümetine ilginç bir öneri sunmuşlardı. İstanbul Dünya Dinler Başkenti ilan edilecek, Fener Patrikhanesi’de, tıpkı Vatikan gibi ayrı bir devlet yapısına kavuşacak. Dahası Kariye Camii bir tür Hilafet Merkezi’ne dönüştürülürken Ayasofya da Ortodoks ibadetine açılacaktı.

Menderes Hükümeti konuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunamadan darbe oldu. Rahmetli Menderes’in idamından sonra dosya rafa kaldırıldı. Derken 1963 yılında Manevi Cihazlanma Derneği  Dinler Arası Diyalog ve Hoşgörü toplantıları başlattı. Özetlersek, Üç Din Birliği Tasarısı, Gül ve Haç’ın yani İlluminati’nin bir girişimidir. Doğrudur yanlıştır, iyidir kötüdür konusunda karar okuyucunundur elbette. Bizim  işimiz bilgi vermektir sadece.

Manevi Cihazlanma Derneği’nin diğer önemli üyelerinden biri, adı pek fazla duyulmamış ama Türkiye tarihinde çok önemli rol oynayan, CB Celal Bayar’ın en yakınlarından Prof Hazım Atıf Kuyucak’tı. Türkiye’nin bütün petrol alımları, aramalarından sorumluydu ve 1964 yılına kadar da Gül ve Haç Kardeşliği örgütünün başkanlığını yürütmüştü. Ünlü Bilderberg toplantılarının 1959’da İstanbul’da yapılan oturumunda da Türkiye’yi temsil etmişti!

“Son yüz yılda pekçok siyasi Gül ve Haç Şövalyesiydi.” (Dünyanın Derin Devleti:Illüminati—Ali Kuzu..S 419)  Bunların içinde en önemlileri “Prens Halim Paşa, Prens Aziz Hasan Paşa, Yargıtay Başkanı Fuat Hulusi Demirelli, DP Milletvekili Dr Ekrem Tok ki, Manevi Cihazlanma Başkanlığı görevini de yürütmüştü, İçişleri Bakanı CHP milletvekili Şükrü Kaya,Dışişleri Bakanı ve CHP milletvekili Tevfik Rüştü Aras, Ankara Valisi Nevzat Tandoğan, Meclis Başkanı Kazım Özalp, Amiral Mehmet Ali Paşa, İnönü’nün Başbakanı Hasan Saka, Devlet Şurası Başkanı Mustafa Reşit Mimaroğlu.”

Yarın da 2040’ın Türkiyesi’ni konuşalım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi