Aziz Üstel

Aziz Üstel

Bu yönetim olmadı, olmayacak

Bu yönetim olmadı, olmayacak

Galatasaray sezonu açtı. Ama bu sezon açılışı diğerlerine pek benzemiyor. Ortada ne hoca var ne Serdar Aziz’in dışında dişe dokunur bir transfer... Serdar Aziz’in Galatasaray’a transferi birkaç yıldır gündemdeydi. Ancak parasızlıktan yakınan bir yönetimin 3 futbolcu artı 4.5 milyon euro gibi bir paraya Serdar’ı kadroya almasının mantığı ne ola ki!!!

Bu maliyetin çok altında bir paraya İskandinav ülkelerinden ya da Orta Avrupa’dan iyi bir stoper almak mümkündü. Serdar Aziz ve Semih Kaya’nın stoper olarak oynayacağı bir savunmayı ise düşünmek bile istemiyorum...

Yönetimin Chedjou konusunda hemen karar vermesi lazım. Eğer dediklerince sakatsa o zaman yeni bir stopere yönelmek şart. Değilse de “Sattı, satılacak” gibi dedikoduları önlemek gerekiyor.

Galatasaray’ın orta sahasında geçen yıl iyi-kötü ayakta durabilen futbolculardan Bilal Kısa gönderildi. Hangi akla hizmetle alındığı belli olmayan Rodriguez de yolcu. Orta sahada Selçuk’un yanında iş yapacak bir oyuncu şart. Bruma ve Telles’in Galatasaray’da geleceği var mı, yok mu? Bu iki futbolcunun da kendilerini sürekli satmak isteyen bir kulüpte istekli ve verimli olmalarını sanmak akılsızlıktır. Sarı-Kırmızılılar’ın vakit kaybetmeksizin orta sahaya olduğu gibi açıklara da doğru dürürst transfer yapması gerekiyor. Takımın en büyük sorunu forvetinin olmayışı. Sakın kimse Umut demesin.. Umut artık iyi bir yedek dahi olamaz.

Şimdi biz bunları yazıyoruz çiziyoruz ama yönetim kendi bildiği yolda yürümeye devam edecektir. Daha dağrusu bildiği değil, kendilerinin de bilmediği bir yolda devam edecekler. Tamam bu yıl Avrupa yok. Ancak eğer ligde başarı olmazsa önümüzdeki sezon da Edirne’den öteye geçemezsiniz.

Birilerinin bu yönetime borç yönetim/denetimin anlamını öğretmesi şart. Eğer bu yıl da geçen yılın aynısı yaşanırsa; Galatasaray futbol takımını ayağa kaldırmak için şimdikinden çok daha fazla para harcamak gerekecek. Uzun lafın kısası, bu yönetimle Galatasaray’ın pek bir şey yapabileceğini herhangi bir konuda başarılı olacağını sanmak saflık olur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi