Aziz Üstel

Aziz Üstel

Sen “İslami Terörü” bırak ırkçı teröre bak!

Sen “İslami Terörü” bırak ırkçı teröre bak!

İslami terör” safsatasının mucidi ABD, son iki yılda ırkçı terör saldırılarıyla sarsılıyor. Ülkenin Doğu’sunda polisin silahsız bir siyasi genci vurup öldürmesinden sonra Baltimore sokaklarını dolduranlar ortalığı yakıp yıkmış, yağmaya soyunanlarla güvenlik güçleri arasında çatışmalar çıkmıştı. Bu kez Dallas Teksas’da ırkçı polisler bir siyahi genci öldürünce, Kara İsyan Örgütü gösteri yürüyüşü düzenledi. Bu yürüyüşün ardından beş polis memuru uzun namlulu tüfekle öldürüldü, yedi polis bir de vatandaş yaralandı. Facebook ve Twitter’da paylaşımları durdurmak amaçlı internet hızı yavaşlatıldı ama yazılı ve görsel basın, “İç Savaş” başlıklarıyla ortaya çıktı. Böylece bir kez daha şiddetin dini olmadığı anlaşıldı! İslami Terör saygısızlığının mucidi, ABD eski başkanı George W Bush’un bir zamanlar vali olarak görev yaptığı Teksas, ırkçı terörün yuvalarından biri olarak gösteriliyor bu gün  ABD medyasınca! Irkçı teröre karşıysa Kara İsyan sokağa çıktı! Boşuna alma mazlumun ahını... dememişler! 

Irkçı ve faşist terör yeni değil elbet. Bu tür şiddet I.Dünya Savaşı’nı ateşlemişti ve 55 milyon kişinin ölümüne neden oldu. Sonunda müttefikler kazandı ancak ırkçı terör yok olmadı, yer altına indi.

Son  on yılda ırkçı terör eylemlerinde önemli artışlar yaşandı. Avrupa, Neo-Nazilerin neden olduğu şiddet olaylarıyla boğuşurken, Amerika yeniden hortlayan Ku-Klux-Klan ve benzer “beyaz ırkın üstünlüğünü savunan” örgütlerle uğraşmak zorunda kaldı. Çoğu insan Ku-Klux-Klan adlı, beyaz kukuletalı teröristlerin 1920’lerde kaldığını sansa da, Klan gizlendiği lağım çukurundan çıktı. Bugün ABD’nin özellikle güney eyaletlerinde, cehalet ve ırkçılığın tavan yaptığı yörelerde, değişik adlarda olsa da, çok sayıda Klan kilisesi ve bu kiliselerin öğretilerine bağlı ırkçı örgütler var.

Bu kilise ve örgütlerin hedefinde salt siyahiler değil,başta ABD’de yaşayan Müslümanlar olmak üzere, beyaz Avrupalı ırk dışında, tüm ırklar yatıyor. İnançlarıysa çok basit: “ Beyaz Avrupalı ırk dışında bütün ırklar beyazın saflığını ve temizliğini lekeleyen yaratıklardır ve yok edilmeleri, edilmeyenlerin  de köle olarak yaşamaları gerekir.”

Irk üstünlüğü kavramının babası Charles Darwin’dir. Avrupalı beyaz ırkın evrim sürecinde diğer ırklardan ileri gittiğini savunmuş, özellikle siyah ırkın, “hala maymunlara yakın bir düzeyde”  olduğunu öne sürmüş: “Belki de yüz yıllar sürmeyecek yakın bir gelecekte uygar insan ırkları, vahşi ırkları, hele de siyahileri, tümüyle yer yüzünden sileceklerdir. Böylece insansı maynunlar yok olacaktır...” (Charles Darwin— Evrim Teorisi)

Darwin’in bu ırkçı tezi, dönemin sömürgeci imparatorlukları için, yaptıkları vahşete bir kılıf olarak kullanıldı. 

Yaratanın dünya kilisesi (World Church of the Creator (WCOTC))

Amerika’nın güney eyaletlerinde sıkça adına rastlanan, ırkçılığı savunan ve öven, yandaş sayısı her geçen gün artan ırkçı bir örgütlenmedir WCOTC. Allah’ın varlığını inkar eden, ahiret gününe, cennetle cehenneme inanmayan bu örgütün ABD dışında da şubeleri ve yandaşları var.  WCOTC’nin temeli beyaz ırkın üstünlüğü kuramına dayanıyor. Kurucusu Ben Klassen, “bizim ırk üstünlüğünü savunan inancımızın ana hedefi beyaz ırkın yaşaması, genişlemesi ve gelişmesidir. Dinimiz beyaz ırk sevgisi üzerine kurulmuştur. Kitabımız ‘Beyaz Adam’ın  İncili’ dir. Melek, Şeytan, Tanrı adına yapılan tüm söylemleri redederiz.... Irkların  eşit olduğunu söylemek, kendimizi inkar etmektir... siyahlar ya köle olacak ya da yok edilecektir..” demekte. (WCOTC Internet Sitesi)

İslam Terörü diye bir safsatayla ortaya çıkan, Haçlı Savaşlarından söz eden George W Bush’un ardından gelecek başkanlık seçimlerinde, çok büyük bir ihtimalle Cumhuriyetçi Parti adayı olacak Donald Trump gibileri, şiddetin kökeninde herhangi bir dinin değil düpedüz ırkçılığın yattığını açık açık ortaya koymuyor mu?!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi