Kemal Belgin

Kemal Belgin

Gomez gitti ama Van Persie kaldı

Gomez gitti ama Van Persie kaldı

HERKES gider Mersin’e biz gideriz tersine... Bu lafa bayılırım. Hayatım her kesiminde insanın karşı karşıya kalabileceği bir durumdur. Hele hele bizim spor dünyamızda...

Açalım o zaman... Gazetelerden ve ekranlardan öğrendiğime göre Beşiktaş’ın golcü santrforu ve geçen sezon gol kralı Gomez, Beşiktaş’a artık Türkiye’de futbol oynamayacağını bildirmiş. Gerekçe olarak, yaşadığım son darbe girişimleri göstermiş. Başka bir yerden bakarsanız aslında Gomez Beşiktaş’ın malı değildir. İtalya’nın Fiorentina kulübünden bir sezonluğuna kiralanmıştır. Yani, aynı Gomez hiç bir şey demeden şapkası alıp gitseydi de bugünkü durumdan farklı değildi. Ama aynı Gomez ülkemizde darbe girişimini sebep göstererek başka yabancılara da yol açtı mı İşte burası önemli... Meseleyi bir başka açıdan daha bakalım. Siz Beşiktaş Kulübü olarak sezonu şampiyon bitirmişsiniz. Bu oyuncu da gol kralı olmuş. Yani bu şampiyonlukta büyük payı gözüküyor. Siz kulüp olarak neden bu oyuncunu, hem de giydiği Siyah-beyaz formadaki  başarısı sayesinde milli takımına çağırılışına karşı bir tutum sergilemediniz Yani şunu yapacaktınız; Lig biter bitmez Gomez’i karşınıza alıp, yani daha Alman milli takım kampına gitmeden, “Efendi, biz seninle devam etmek istiyoruz. Sen de istiyorsan at bakalım şuraya bir ön anlaşma imzası... İtalyan kulübü ile olan meseleyi bize bırak...” Bunu yapmıyorsunuz, saldım çayıra, Mevla’m kayıra anlayışı gösteriyorsunuz.

Beşiktaş elindeki hazineyi böylesine kaybederken, Fenerbahçe ise yılda 5, 5 milyona avro ödediği Hollandalı Van Persie’nin menajeri ile oturup devam etmesi konusunda anlaşıyor. Nasıl acaba Hollandalının ben tenzilat yapacağına hiç inanmam. Eh kendileri de emekli gibi oynadığına göre... Hatta sağdan soldan bizim basının şişirmeleri ile teklif üstüne teklif yağmasına rağmen... Düşün taşın kötüdür işin... Bütün takım birey olarak bu paranın yarısını bile zor almasına rağmen, nasıl bir tasarruftur bu Acaba menajer kimse, yahu ben payımı az alayım, siz de futbolcuma az biraz kesinti yapın, yeter ki biz burada kalalım mı dedi Bilinmez. Bu Hollandalı bizim ülkenin yaşadıklarından demek ki hiç etkilenmemiş. Eh burada Gomez’e nazire yapmış oluyor. Daha doğru bir deyişle delikanlı çıkmış görünüyor. Hayırlı olsun! Pardon unutuyordum, Hollandalı yine hafif sakatmış. Hep salonda çalışıyormuş. Önceki gün sahaya inmiş. Yaşasın poyraz!

Buradan bakınca, Sosa’yı da eklersek Beşiktaş’ın işi çok zor. Şampiyon olmuş bir takımın hemen hemen en önemli 4-5 elemanından ikisini kaybetmek ağır fatura olabilir. Fenerbahçe’de ise Hollandalının kalışı sadece yedeklikten salacak olan  Fernandao’nun kilo almasına sebep olur o kadar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi