Aziz Üstel

Aziz Üstel

Galatasaray’ın işi çoook zor!

Galatasaray’ın işi çoook zor!

Yeni bir sezon başlıyor. Galatasaray’da Bruma ve Dzemaili dışında hiç bir değişiklik yok. Bu iki futbolcuyu takımda tutmak başarı doğrusu, hele de Bruma’yı. Ancak Galatasaray’da hala ne ön libero var, ne de forvet. Golcü forvet olarak Podolski ya da Sinan Gümüş’ten yararlanmak belki mümkün olabilir ama Galatasaray gibi bir takımın devşirme değil gerçek bir golcüye ihtiyacı var.

Bugüne kadar teklif yapılan futbolcuların hemen hiç biriyle anlaşma sağlanamadı. Bunun en büyük nedeni futbolculara piyasa değerlerinin çok altında para teklif etmesi yönetimin. Bilirsiniz, “Ucuz etin yahnisi” diye bir deyim vardır. Galatasaray’ın yapmaya çalıştığı da aynen bu işte. Vasat bir forvet alıpta turşusunu mu kuracaksınız?

Riekerink Olcan, Tarık, Umut ve Endoğan’ı takımda istemiyor. Bu nedenle Danimarka kadrosuna almadı. Bu dört futbolcu kulüpte kalsa bile forma yüzü göremeyecek. Yani bütün sezonu kahvede okey oynayarak geçirip, Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş okey oynadığı için en çok para alan oyuncuları olacaklar. Onun için yönetimin karşılıklı oturup bu futbolcularla sözleşmelerini fesh etmesi gerekiyor.

Galatasaray yönetimi “yönetmeyi değil, yönetmemeyi” iyi biliyor. Şu Hamit olayı bile bu adamlardan yönetici olmayacağının en çarpıcı kanıtı. Hamit koca bir sezon dünyanın parasını alarak tedavi oluyor. Sakatlığının tekrar edip etmeyeceği belli değil. Ama sen yine de 1.6 milyon euro para veriyorsun bu adama. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Eğer illa da istiyorsan Hamit Altıntop’u; garanti para vermezsin, oynadığı maç başına bir ücret belirlersin.

Sabri, Riekerink’in takımında sağ bek oynamayacak. Maçların 2.yarısında enerjisinden yararlanmak için onu orta sahanın sağına yerleştirecek hoca. Böylece yıllardan bu yana Sabri’yi sağ bek yapmak için uğraşan bunca hocanın emekleri boşa çıktı. O zaman şunu sormak gerekiyor yönetime. Yarım devre oynayacak bir futbolcuya bunca para verilir mi?

Galatasaray elindeki kadroyla şampiyon falan olamaz. İlk üçe girmesi bile mucizedir. Ancak kaliteli bir ön libero ve forvetle Galatasaray mutlu sona ulaşabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi