Kemal Belgin

Kemal Belgin

Çağrı, Monaco ve İzmir’de ziyaret!

Çağrı, Monaco ve İzmir’de ziyaret!

BAŞLIK biraz kapalı gibi değil mi Açalım hemen o zaman... Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ne zamandan beridir özellikle de büyüklerin başkanlarından birinden beklediğim çağrıyı yapmış. Orman demiş ki, “Artık bazı kulüpler arasındaki deplasmana seyirci götürme yasağına bir son verilsin. Ülkemiz olağanüstü koşullar yaşarken futbolda yapılacak bu devrim gibi değişiklik çok şey anlatır...” Altına imza atarım. Hem de büyük hararetle... Bu ayıp artık ortadan kalkmalıdır.

Şimdi beklediğim odur ki, seyircileri başka bazı statlara gidemeyen kulüplerin başkanları da hemen Orman’ın çağrısına evet diyerek ayağa kalksınlar. Şayet bu istek karşılığını görürse, federasyona da büyük iş düşecek. Olay çıkaran, tuvaletleri yerle bir eden seyircilerin gözünün yaşına bakmayacak. Nasıl mı Statların bazı bölümlerine öyle özel falan değil, bildiğimiz emniyetten korumalar konulacak. En ufak bir girişimde kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağı da önceden açıklanacak. Bu kadar basit be! Bravo Sevgili Fikret Orman!

***

Ali Koç, geçen gün İzmir’in Altınordu Kulübü’nü ziyaret etmişler. Hani şu modernleşmede ciddi adımlar atan İzmir kulübü... Bilgi almışlar, gözlemde bulunmuşlar. Kimi kişilere göre Sayın Koç, Fenerbahçe’de üstlenmeye hazır olduğu kutsal görev için adımlar atmaya başlamış. Orası bilmem ama aynı Koç, bundan aylar önce, Mustafa ağabeyi rahmetli olmadan kısa süre önce, yanında Sayın Burhan Karaçam’la birlikte bir ziyarette bulunmuştu. Orada Karaçam üzerinden kendisine de yöneltilmiş gibi olan çıkış üzerine ister misiniz, Fenerbahçe’yi bırakıp Altınordu’ya sahip çıksın!

***

Monaco kulübü, kendi stadında oynanacak ikinci Fenerbahçe maçına rakibinin taraftarlarını almayacağını açıkladı. Nedeni mi Büyük ihtimalle malum terör olayları ile geçtiğimiz 12 gün içinde ülkemizde yaşadıklarımız olabilir. Siz bu yazıyı okurken veya okuduktan az sonra Saraçoğlu’nda ilk maç oynanacak. Oraya Monaco seyircisi girdi mi diye soracak olursanız, ben sanmam derim şimdiden. Zaten Monaco’nun nüfusu ne kadar ki, oralardan kalkın buralara gelsinler. Bitti mi Hayır! Nice nerede Monaco’ya Kadıköy-Bostancı mesafesinde. Eeee, sen önce kendi yakınına bak be! Kamyonla turist-yerli ne varsa temizlik yapıldı: Sen Monaco olarak hangi yüzle böyle davranabiliyorsun Yanlış  hatırlamıyorsam bu kulübün büyük bir hissesi yabancılara satılmıştı. Mesele bu mu Onu bunu bilmem, ben orada iki Galatasaray maçı izledim. Hem de tribünün ciddi bir bölümünde Sarı-kırmızılı taraftarlarla birlikte...

***

Son bir kaç satır da bizden. Yani Türkiye Spor Yazarları Derneği’nden... Malum, başkan, tankların önüne kendini atan demokrasi aşığı halkımı düğün arabasının önüne atlayan çocuklarla kıyaslar gibi olmuş. Tepki çok büyük oldu. Neyse... Acı ama gerçek. Bendeniz de 10 yıl aralıksız o dernekte asbaşkanlık, genel sekreterlik ve dış ilişkiler sekreterliği yaptım. Dört uluslararası kongrede ülkemi temsil ettim ve ülkem adına tek oyu kullandım. Hatta  bir defa Avrupa yönetimine aday oldum, ilk turda geçtim ikinci turda iki oyla kaybettim. Başkanlıklarımı rahmetli büyük usta Necmi Tanyolaç, Kahraman Bapçum ve Togay Bayatlı yaptılar... Şimdi nerelere mi geldik Varın siz karar verin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi