Kemal Belgin

Kemal Belgin

Galatasaray yolunu buluyor!

Galatasaray yolunu buluyor!

Neredeyse ligin bitiminden bu yana, içine bizim milli takımın Avrupa macerası da girmişti, Galatasaray olduğu yerde çırpınıp duruyordu. Elinde ihtiyaç fazlası mal vardı. Hem de çok yüksek maliyetli. Onlardan kurtulmak neredeyse deveye hendek atlatmak kadar zordu. Üstüne üstelik bugünkü takımın ciddi biçimde üç-beş oyuncuya da ihtiyacı vardı. Bu iki denklem çözülemezse koca Galatasaray birinci derecede önemli olan spor branşında bir adım bile ilerlemesi mümkün olamazdı.

Bugün mü Kasımpaşa’da sakatlıkları sebebiyle sık sık sahada göremediğimiz ama son Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İsviçre milli forması ile izlediğimiz Eren Derdiyok, sıkı pazarlıklar sonucu Galatasaray’a imza attı. Bu oyuncunun karşılığında eldeki mal fazlasından bir kaçı önerildi ama o oyuncular Galatasaray’dan aldıkları paranın dörtte birini bulamayacakları için hayır dediler. Şimdi sorgulayın bakalım, bu oyunculara o paraları verenler kimlerdi O paraları gelip ödesinler bakalım Galatasaray’a... Ama nerede İşte öteden beri hala meclis raflarında duran Kulüpler Yasası’nın neden çıkarılmadığı anladınız mı

Devam edelim... Eren, mükemmel denilebilecek bir fiziğe sahip. Çünkü görev yapacağı yer en uç mıntıka... Orada rakiplerin müdahalelerine cevap verip topa sahip olmak ve servis yapmak çok önemli... Tabii ki kendine gelen olumlu pasları da tabelaya yazdırmak. Eren, Kasımpaşa’daki parça parça serüveninde şık goller attı. Selçuk, Sneijder, Podolski, Hamit gibi ustalık takımında Sinan ve Bruma’nın da katkılarıyla  pozisyonlar bulacaktır. Ancak Galatasaray forması içinde Kasımpaşa’daki kadar geniş ve boş alan bulamaz. Çünkü rakipler genelde Galatasaray’a karşı kapanarak oynarlar. İşte Eren ve hocanın en çok bu ünite üzerinde durmaları ve çalışmaları gerekiyor. Hayırlı olsun diyelim ve beklemeye koyulalım.

Ve ikinci operasyon Almanya’da yapıldı. Ekranlardaki haberlerde bu gencin topla müthiş bir arkadaşlık yaşadığını gördüm. Yani Tolga Ciğerci’den bahsediyorum. Ön libero dahil, orta alanın içinde her iki bölgeye doğru da hamleci bir yapısı varmış. Fizikiyi görünüyor. Yani yakın hamlelerde ayakta kalabilir. Tıpkı Melo gibi... Ancak gelen istihbarata göre aynı dozda devamlılığı yokmuş. Yani birçok çıkarmış, sonra birçok düşermiş. Bu çok tehlikeli... Demek ki, burada hem teknik adama, hem yönetimden sahaya sorumlu adama, hem de takımdaki diğer eski ve ustalara büyük iş düşecek.

Özetle Galatasaray durup durup yerli sınıfından vurdu. Yetti mi Sanki öyle... Şimdilik tek kafa kaşıtan durumu sık sık sakatlanan Serdar’ın ne yapacağıdır. Tandemde kiminle rol paylaşacak acaba Sanki Hakan Balta gibi duruyor karşımızda bu ikili... Chedjou, Semih alternatifler... Bu bölgeye bütün dikkatler yoğunlaştı ama sol kanat sizce yeterli mi Sabri sağda direkt oynar. Keşke bunu Hollandalı hoca da artık görebilse... Linnes bekler...

Şunun şurasında beş gün kaldı ilk ciddi sınav için. Bu Süper Kupa Galatasaray için prestijden çok, takım moral ve kurgusu üzerinde çok etkili olmaya adaydır.

Yarın Fenerbahçe’deki şu Pereira meselesine bir bakarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi