D.Mehmet Doğan

D.Mehmet Doğan

Madem Petersburg, Öyleyse Şırnak!

Madem Petersburg, Öyleyse Şırnak!

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ve hatta yeni boyutlar kazanması konusunda dünya ne diyor?

 Bu önemli mi? Sanıldığından da önemli. Sağlam Türkçe ile söyleyelim: “Mühim değil, ehem!” Elbette dünya siyasetinde bir miskal rolü olanların bile konuyla ilgili bir görüşü var. Bunu dile getirir veya getirmez.

Çoğunu biz de merak etmeyiz. Ama ABD’nin ne diyeceği hususunda merakı aşan bir durumdayız. Ben bu merakı tatmin edecek şeyleri hatırlatayım.

 ABD’nin görüşme öncesi sözü 15 Temmuz darbesi idi. Eğer bu darbe başarılı olsa idi, görüşme de olmayacaktı! Tıpkı Menderes’in Rusya ziyaretinin darbeyle imkânsızlaştırılması gibi... ABD 27 Mayıs’taki gibi hiyerarşik olmayan darbeye yeşil ışık yaktı. Büyük tasfiye için de böyle olması gerekiyordu. Sonu iç savaştı. ABD yatıştırmak için silahlı güçleri ile girecekti... Komplo teorisi mi? Başarılsa idi bu soru sorulmazdı!

Darbe başarısız oldu. Putin-Erdoğan buluşması engellenemedi...

Peki Amerika’nın görüşünü nasıl öğreneceğiz. “Efendim dışişleri sözcüsü, beyaz saray spikeri, hatta külliyen beyaza kesmiş ‘zenci’, İslâm açısından ‘mürted’ başkan...”

Bunlar konuşacak elbette... Lâf, lâf, lâf! Palavra, palavra, palavra!

Bence darbe öncesi senaryo işletiliyor. Almanya durup dururken, Ermeni soykırımını tanıdı. “ABD’ye vur, sesi Almanya’dan çıksın!” Almanya daha ufak işleri Avusturya’ya havale etti; yani o da kuyruğuna buyurdu! Ne dedi Avusturya başbakanı? “Türkiye AB’ye giremez!” Sana mı düştü? Ama emir yukarıdan. Fazla dikkat çekmeyen bir şey daha oldu: İsrail Ermeni soykırımı tasarısını Meclis’ine gönderdi! Türkiye kuşatmasında onun rolü büyük olacak!

Amerika susturulamaz! Her azasından konuşur. İsrail konuşuyorsa, ABD ötüyordur.

Neyse, Petersburg görüşmesi oldu, beklendiği gibi ilişkiler tekrar rayına konuldu. Batıya karşı bir oluşumun zemini tebellür etti. Böyle bir ittifak mümkün mü?

 İmkânsız değil!

Bizim Tanzimat alışkanlıklarımız “illi de Avrupa” der, “ABD” der... Bunu bilen Avrupa ve Amerika bizi bu itaat kültüründen yakalamak istiyor.

“Bizden kopamazsın! Koparsan başına gelecekleri düşün. Seni ayı kapar!” Kendisi ayıyla sarmaş dolaş olur, beis yok! Ve Amerika cevabını verdi: Dün Petersburg, bugün Şırnak! 8 vatan evladı, ana kuzusu ABD’nin uzantıları tarafından şehit edildi.

Bugünden sonra daha fazlasını bekleyin. ABD, Kuzey Suriye’de bin dolar aylıkla asker topluyormuş. Kime karşı kullanacak?

 DAİŞ’mi? O ufak kalır. İsterse onun ipini kısa sürede çeker. Mesaj Türkiye’ye. İleri gidersen, iç savaşa hazır ol!

DEMİRTAŞ ŞIPIN İŞİ ABD YATAĞINDA!

O uçak düşürülmesi vak’asından sonra Rusların altına yatmak için Moskova’ya koştu. Demek ki, tatminkâr sonuç alamadı. Şimdi alıştığı yatağa, ABD’ye dönüyor. Cumhuriyet de goygoycusu.

Hazretin “İlkeli teklife kapısı açık”mış. İşte en ilkeli teklif: “PKK mel’undur açıklaması yap, milletin beraberliğine hizmet ettiğin bilinsin. Ondan sonrası kolay.  Sende bunu yapacak petka var mı?

Ha bir de ne demiş bu solda sıfır: “PKK darbeden sonra fırsatçılık yapmadı!” Yani Türkiye’ye saldırmadı. Al sana Şırnak saldırısı. Adam (sözün gelişi) ne diyorsa, hemen PKK yalanlıyor!

KALORİSİ DÜŞÜK TEZEKLER!

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi küsurat solun kimyasını fena halde bozdu. Birgün’ün manşeti: “Daha tezek yakacaktık!” Devrimci tezeklerin kalorisi düşük çıktı, siz de böylece yırttınız!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
D.Mehmet Doğan Arşivi