Kemal Belgin

Kemal Belgin

Ne demiştik, ne oldu!

Ne demiştik, ne oldu!

Fenerbahçe, Grasshoppers gibi bizim ikinci ligimizde bile düşmeme mücadelesi verebilecek kapasitenin ötesinde olmayan bir takımı 3-0 yenip, attığı golün iki mislini de kaçırdığı maçtan sonra bu sütunlarda yazdığım yazının bir yerinde şöyle bir cümle vardı: “...Bu skor hele hele bizim lig için kimseyi aldatmasın...”

İşte sonuç... Başakşehirspor aslında UEFA Avrupa Ligi maçında oynaması gereken oyunu Fenerbahçe›ye karşı oynayınca ve de yaşlı, emekli hoca DickAdvocaat oynanan oyunun farkına ancak ikinci yarıda, taaa 70. dakikada varınca maçı kazanmasını bildi.

Peki, sır neredeydi Başakşehirspor, hele hele golü de erken bulunca topluca topun arkasına geçti. Ve oyun alanının büyük bölümünü Fenerbahçe’ye bıraktı. Hal böyle olunca da, ilerdeki süratli adamlar Volkan, Alper ve Emenike için koşu yolları kısaldı. Ön kenarlarda oynayan Cengiz ve hatta Visca bile ev sahibinin arka kenarlarına yardımı zamanında yetiştirince, Fenerbahçe açık ve net bloke oldu. Eh, Topal, Ozan ve fiziksel eksikliği yüzünden Salih de pası zamanında kullanma özellikleri olmadığından maç uzun süre Başakşehirspor›un istediği gibi gitti.

Gelelim Hollandalı hocaya... Maç artık rakip sahaya oturmuştur. Senin maç öncesi planın olan uzun kontra oyun olamayacaktır. O halde, önde yüksek topu hâkimiyeti olan, geleceklere göbekte duvar görevi sunacak adamlara ihtiyacın vardır. Tamam, Fernandao güreşçi gibi olmuş ama o oyuna girdikten sonra rakibin savunmasında ne gibi hasarlar meydana geldi oturup izle bakalım. Tek doğrun Emre oyundan atıldıktan sonra iki uç adamına dönmekti. Ama dedim ya Fernandao hamlen çok geç oldu. Sorular bitmez ki... Stoch Avrupa Kupası maçında iki nefis gol atarken hangi günahı işledi ki Maçı başında uzun kontraya, derinliğe inme stratejin varsa Stoch topla inemez miydi, rakibin arka bölgelerine... Neyse o da oyuna girdikten sonra tıkandı... Gene de Stoch ve Fernandao hamleleri pozisyonlar sundu, hatta direkler bile dövüldü. Ama direk dönüşü ayakta bile duramayan Van Persie topu ancak itince kaleci Volkan da klasını gösterdi.

Abdullah avcı kardeşimiz de karşılamada orta şekerli oynayan ama öne doğru hiç bir varlık gösteremeyen Cengiz denen gence çok uzun süre tahammül etti. Ne yani bir Avrupa Kupası maçında kazara ayak dışı ters top attı diye Messi oldu galiba... Hele hele o Arnavut sözüm ona santrfor... Yahu Avcı kardeş oyunu rakibin üzerine mi oturttun da o adama rol veriyorsun Pektemek oyuna girdikten sonra ileride top tutabildi mi takımın Evet! O halde...

Ve de hakem... Ali Palabıyık bence on numara maç yönetti. Hele hele gösterdiği kırmızı kartlar tam bir kural bilgisi ve otorite yüklü idi. Maçı durdurmamaya gayret etti, hızını kesmedi. Oyuncularla diyalogunu ölçülü ve yerinde yaptı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi