Kemal Belgin

Kemal Belgin

Şartlara göre oynamak!

Şartlara göre oynamak!

Futbol enteresan bir oyundur. Hele hele oynanan arazinin 105x68 boyutunda olduğunu göz önüne alırsak, karşılıklı on birer kişiyle oynamanın de ne anlam taşıdığını daha iyi görebiliriz.

Şimdi buradan bakınca... Galatasaray daha maçın başında gol yiyor. Golü atan takım da oturmuş, oyunu iyi yönlendirebilecek oyunculardan kurulu... Üstelik de geçen haftadan moralli... Buna karşılık yenik durumdaki takımın müthiş bir kalecisi var. Ön tarafının iki kenar adamı çok süratli ve top taşıyıcı ama çok paylaşımca değil... Orta alan ise usta, iyi gözlemci... Arka taraf özellikle ön kenardan destek almadıkça çabuk denge kaybediyor... Buraya dikkat! Siz böyle bir takım karşısında Eren›den güzel bir kafa golü yemiş olabilirsiniz. Ama bu hiç bir şekilde sizin alabildiğine bloklarınızı birbirinden koparıp oynamanıza yol açmamalıdır. Açarsa, öndeki iki hızla adam ve onlara en iyi şekilde servis yapabileceklerle sizi devirirler. İşte Akhisar Belediyespor- Galatasaray maçının 3-1›indeki sır buradadır. Galatasaray’ın üstüne oturacak her takım, şayet ustalıkla goller bulamazlarsa, yiyecekleri kontralarla yıkılırlar. Alan alabildiğine genişler ve dikine açılırsa, vay halinize demektir. Hele hele kalede de Muslera gibi bir büyük kaleci varsa, gol de atmanız zorlaşır ki aman aman... Bir önemli vurgu daha yapayım. Ben bunu geçen sezon biterken yapmıştım ama bir kere daha tekrarlayayım. Riekerink geldikten sonra Mustafa Denizli›nin dibe vurdurduğu fizik kondisyon toparlandıkça toparlanıyor. Galatasaray Denizli dönemindeki gibi artık 35. dakikada bitmiyor, doksanın son saniyesine kadar rakip karşısında dik durabiliyor.

Biraz da Trabzonspor›u bakalım. Baktım takımda eski kadrodan sekiz adet isim var.  Peki, onca adam alındı onlara ne oldu Trabzonspor’u transfer politikasında yolgeçen hanına çevirenlere sordum bu soruyu... Devam edelim... Bu Muhammed büyük takım oyuncusu, santrforu değildir diye taaa geçen sezondan beri yazıp söylüyorum. Acaba dayısı mı var Trabzon’da Yeni oyuncunuz JunJuk hiç mi aklınıza gelmiyor ilk on bir için Onasi her şeye rağmen çıkar mı Ersun Yanal Tamam rakip oyunu orta alanda iyi tıkadı, bu Onasi’ye alan bırakmadı ama 54. dakikadan sonra İsmail Kartal kazanmak adına, kenardan yürüyün deyip de, size alan açılır mıydı Castillo’ya diyecek yok... Ama ona derinlik sunamazsanız çabuk da yıpranır. İsmail hoca bu silaha karşı elindeki en diri, en genç adamı oyuna sürerek önlem almayı düşünmüş. Gaziantepspor oyunun bitimine bir kaç dakika kalan sahaya sürdüğü Orhan’la harika bir gol buldu... Bu mu sizin yeni savunmanız Ersun hoca O topa, hem de driplingle gelene vurdurulur mu  

Özetle iki ilgi çekici maç izledik. Bu dört takımdan ikisi koşullara göre organize oldu, ya da tam tersi, kaybedenler yanlış organize olarak maçı sundular.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi