Aziz Üstel

Aziz Üstel

Sıra Riekerink ve oyuncularda

Sıra Riekerink ve oyuncularda

Ben de dahil olmak üzere medyanın neredeyse tamamına yakını Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetimini yaptığı yanlış işlerden dolayı çokca eleştirdik. Bu eleştirilerin neredeyse tamamına yakını doğruydu. Başkan ve arkadaşları bu eleştirileri dikkate almışlar ki, özellikle transfer döneminde iyi işlere imza attılar. Biz de “Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim” edelim dedik.

Başkan Özbek, UEFA Finansal Fair Play (FFP) kurallarını dikkate alıp, teknik direktör Riekerink’in de görüşleri doğrultusunda çok isabetli transferlere, yani nokta dediğimiz transferleri gerçekleştirdi. Galatasaray’ın eksik yerleri takviye edilirken, ekonomik açıdan da kurallara tam uyulduğunu gördük. Galatasaray bana göre bir tek savunmada istenilen hamleyi tam gerçekleştiremedi ama ocak ayındaki ara transferde o eksiğin de giderileceği inancını yönetim yaptığı işlerle bizlere ispatladı.

Yönetim işini bitirdi sıra şimdi teknik direktör Jan Olde Riekerink ile oyunculara geldi. Hollandalı teknik adam çok mütevazı ve beyefendi bir insan. Futbolcularla ilişkisi de gördüğümüz kadarıyla çok iyi. Riekerink, Galatasaray’ın başına geçeli öyle çok birzaman geçmedi ama yaptığı işler de ortada. Öyle ya da böyle bu adamla Galatasaray Türkiye Kupası ile Süper Kupa’yı omuzlayıp müzesine götürdü.

Geçen yazımda G.Saray şampiyonluğun en büyük adayı demiştim. Riekerink ve futbolcular el ele verir, takım ruhunu yakalarlarsa Cim-Bom önümüzdeki sezon doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne gider. Burada takımın ağır topları Muslera, Sneijder, Selçuk’a büyük iş düşüyor. Muslera her zamanki gibi Aslan’ın en iyisi. Sneijder’ın perfonmansını daha da yükseltmesi lazım. Başkan Özbek’ten Selçuk’a büyük destek geldi. Artık Selçuk’un da kıpırdanması o eski Selçuk’u bize seyrettirmesi gerekli. Serdar Aziz, De Jong, Eren Derdiyok, Sigthorsson, Tolga Ciğerci, Josue ve Cavanda takviyeli Galatasaray, ligde ilk iki maçı kayıpsız geçti. Şimdi önünde Beşiktaş derbisine kadar Akhisar (D) ve Ç.Rize maçları var. Bunları da kayıpsız dönerse o takdirde Vodafone Arena’dan alınacak puan ya da puanlar Galatasaray’ın önünü daha da açacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi