Kemal Belgin

Kemal Belgin

Feyenoord, Fener’e hafif geldi!

Feyenoord, Fener’e hafif geldi!

HOLLANDA futbolu çöküşte. Bu bir gerçek. Neresinden bakarsanız bakın öyle... Bizim gruptan bile çıkamadı... Şimdi de Dünya Kupası’na gidememe sancıları çekiyor. Ve bu Hollanda’nın liginde yedi maçtır yenilmemiş bir lider var. Adı da Feyenoord... Hem de sadece üç gol yemiş iki buçuk aydan bu yana... Vay be diyeceksiniz ve Fenerbahçe’nin Kadıköy’de çok zor bir gece yaşayacağını bekleyeceksiniz. Bu benim değil benim spor medyamın vardığı yerdir.

Evet, benim spor basınım öyle bir balon şişirdi ki, daha maçın üçüncü dakikası oynanırken balon patlayıverdi. İsteyen telefonumu dinletsin. Daha üçüncü dakika oynanırken Ömer Üründül’ü alışkanlık olarak arayıp aynen şunları söyledim: “Bu Feyeoord, değil pozisyona girip gol atmak, bir organize atak yapsın bu işi bırakırım.” O da bana, “Abi biraz süre geçsin, çok erken değil mi” dedi. Ama 10. dakikada beni arayıp, “Çok erken bildin yahu” diye tebrik etti.

Gelelim bizim temsilciye... Böyle bir takım karşısında maçı yine sadece 1-0’da bıraktı. Hoş bir grup maçında kazanç kazançtır da, her zaman avucunuzun içine böyle bir garip bırakmazlar Avrupa’da. Zorya mıdır nedir acaba kaç Feyenoord eder. Baksanıza Manchester bile zorla 1-0 yenebildi. Haa diyeceksiniz ki, Manchester’i yendiler ama... Bence İngiliz bu lige pek aldırmıyor. Bir de yeni hocanın, yani Morinho’nun pek fazla oralarda kalabileceğine inanmıyorum bu defa ben... Neyse, Fenerbahçe hızlı başladı ve 60 dakika sürdürdü bunu. Özellikle Lens ve Emenike, Ozan’la Sousa’nın katılımı ile çeşitli hücum organizasyonları geliştirdiler. Buna iki arka bek katılımda çok gecikti, hatta bazen hiç katkıda bulunmadı dersek yeridir. Ama savunma, komik geri pasları ile sunduğu rakip tehlikeler hariç, rahat bir oyun çıkardı. Hele hele rakibin golcü imiş meğerse santrforuna bir tek tane kafa topu vermedi.

Şimdi spor medyasının göklere uçurduğu Hollanda takımının yanı sıra Hollandalı teknik direktörüne gelelim... Skor yazarları ve yorumcularına sormak isterim; Volkan Şen cezalı ise ve de iyi de oynayarak oturmakta olan takım dediğiniz ekibe sol kanatta kime yer verirsiniz Bu Sow mu olur, yoksa bence önce Stoch, sonra Alper mi olur Devam edeyim sorulara... Oyun 1-0 henüz... Tamam rakip fiyasko ama skor da ortada... Siz tutup, hadi Hasan Ali (İsmail) uyar da, rakibi tek zorlayan eleman olarak kalan Emenike’yi çıkartıp Hollandalı idmansız Van Persie’yi oyuna sokar mısınız Lens sakatlandı tamam, ama onun yerine giren Alper acaba işin başında, bitene kadar oyunda kalan bitmiş Sow’un yerine girmez miydi

Yorum yaptığınız tabela sizi bağlamaz. Tiraj ve reyting de öyle olmalı... Neyse, Kuyt Fenerbahçe’den kazandığı onca paranın karşılığını kaptırdığı topla ödedi de... Duruma baktığımızda Fenerbahçe bu Feyenoord’u orada da rahat yener. Kendi ligine katılmış Manchester’de kendi saha ve Kadıköy maçlarında öyle fazla diklenmez diye beklerim... Vallahi yine de on zor maç o Zorya denen isimsiz karşısında geçer mi acaba Geçsin, ben gruptan çıktıktan sonra...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi