Aziz Üstel

Aziz Üstel

Arena’da 40 bin taraftarın zaferi

Arena’da 40 bin taraftarın zaferi

Galatasaray bu sezonun seyirci rekorunu kırdığı maçta Antalyaspor’u 3-1 yendi. Sarı-Kırmızılılar taraftarının olağanüstü desteğiyle maça başladı. Ancak teknik direktör Jan Olde Riekerink’in Yasin ve Sabri saplantısı Galatasaray’ın 17. dakikada beklenmedik bir gol yemesine neden oldu. Top genellikle Galatasaraylılar’ın ayağındaydı. Ama kaleye ne bir şut atılıyordu, ne de organize bir atak geliştiriliyordu.

Galatasaray seyircisi ilk yarıda sadece Muslera’nın Eto’o’ya attığı çalımı hatırlayacaktır. Savunmadan top çıkmamasına öylesine sinirlenmiş olmalı ki, topla orta sahaya kadar geldi ve üzerine gelen Samuel Etoo’yu çalımlayarak arkadaşlarına pas attı. Bunun dışında Galatasaray için ilk yarıda söylenecek pek bir şey yok. İstatistiklere bir göz atacak olursanız, SarıKırmızılar 8 şut atmış ve hiç biri kaleyi tutmamış.

Riekerink ikinci yarıda en az seyirci kadar Sabri’den sıkılmış olmalı ki, Cavanda’yı sağ beke aldı.Sakatlanan Sneijder’ın yerine ise Podolski girdi. Geriye yapılacak tek değişiklik kalıyordu, o da Yasin’in çıkıp yerine Sinan’ın girmesiydi. Bu değişikliği yapmak için hoca Selçuk’un müthiş frikik golünü bekledi. G.Saray Selçuk’la beraberliği sağladıktan sonra oyunu tümüyle Antalyaspor yarı sahasına yıktı. Cim-Bom’un yıldızı Bruma topu çok güzel kaptı ve soldan ceza sahasına girip Podolskii’ye 2. golü attırdı.

50 gün sonra sahalara dönen Podolski 3. gole de imzasını koyarken, 40 bin seyirci takımı ayakta alkışladı. Podolski ve Cavanda’nın oynaması, Yasin’in yerine Sinan tercihi G.Saray’ın hem savunmada hem de hücumda etkili oyun sergilemesini sağladı. G.Saray’ın Bruma, Podolski, Sinan, Sneijder ve Eren gibi çok güçlü gol silahları var. De Jong’un da orta sahaya monte edilmesiyle Sarı-Kırmızılılar çok daha etkili bir takım kimliğine bürünecektir. Cavanda’nın Sabri’nin yerine girmesi de savunmayı rahatlattı. G.Saray üç puanı hakederek aldı. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi