Kemal Belgin

Kemal Belgin

Beş yetmez, on olurdu!

Beş yetmez, on olurdu!


FENERBAHÇE’NİN, ligin flaş takımlarından Karabükspor karşısında alacağı sonuç merak konusu olmuştu. Çünkü Karabükspor takımı ağırlıklı olarak siyahi ama atletik ve cesurca oynamayı seven oynayan oyunculardan kurulu idi. Teknik adamı da sanki, “Ya kazanın, ya yenilin” gibi bir oyun formülü ile oynatıyordu takımı... Fenerbahçe ise pozisyonsuz bir maç sonrası Konyaspor’u yenip moral kazanmış, sakatları sahaya dönmüş idi... 
 
Oyunun başlama düdüğü ile birlikte beklenen oyun ortaya çıktı. Karabükspor asla kendi sahasına saklanıp oynamıyor, en az Fenerbahçe kadar fazla adamla hücumu düşünüyordu. Fenerbahçe ise Lens ve Volkan’la kenarlardan rakibini kenarlara açmaya gayret gösteriyor, ön liberolar önüne koyduğu Atııf ile oyunu tezgâhlamaya çalışıyor, arkada ise rakibin süratli adamlarına boş alan bırakmamaya dikkat ediyordu. 
Bu maçın seyrine doyum olmaz denilirken, maçın, bir türlü iyi hakem etiketi kazanmamış hakemi ortaya çıkacaktı. Göğsündeki FİFA kokardını kaybeden Fırat Aydınus bir penaltı üfleyiverdi. Var mıydı, yok muydu Tartışıldı. Demek ki verilebilirdi de, verilmeyebilirdi de... Ama bu Karabükspor’a pahalıya mal oldu. Üç oyuncu bir anda sarı kart görerek takımı oyundan düşürdüler. 17. dakikada bu golden sonra 28.’de de Ceyhun ikinci sarıdan atılınca maç bitti. Çünkü Karabükspor’un hocası oyun ekonomisinden yana değildi. O yedi kişi de kalsa topluca hücuma takımı itecek kadar çılgındı. Öyle de yaptı. Yenen gollere bakarsanız, penaltı hariç hemen hemen hepsi kontradan. Yani Karabükspor’un Fenerbahçe kalesinde oluşturacağı tehlike tipleri tam tersine gelişti ve Fenerbahçe beşledi. Şayet oyuncular değişmese, maç bitti anlayışı ile az da olsa rölantiye alınmasa, ya da o pozisyon kaçırılmasa Beşiktaş’ın elinde 10 golle bulunan ligin farklı galibiyet rekoru kırılmış idi. Kaçla mı En azından bir o kadar ile... Zaten Karabükspor’un puan cetvelindeki attığı ile yediğine bir bakınız; 13 ve 16 rakamlarını görürsünüz. 
Peki, bu galibiyet artık Fenerbahçe’nin düzlüğe çıktığının resmi mi idi Onu göreceğiz. Sadece atılan gollerde verilen paslar, atanların bulunduğu yerler dikkat çekici idi. Bu bence Fenerbahçe adına en çok beğenilen oluşum olmalıydı.   
 
Hakem mi Kendisine Kjaer’in rakip santrfor topu kapıp tek başına Volkan’ın önüne doğru gidecekken aşırı sertlikle taç çizgisi dışına attığına bırakın kart göstermeyi düdük bile çalmadı. Sizce bu hakemin bu maçın sonucu üzerindeki etkisi nedir
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi