Kemal Belgin

Kemal Belgin

O havaya, o zemine rağmen!

O havaya, o zemine rağmen!


Futbol oynamış olanlar gayet iyi bilirler ki, ısı sıfırın altına indiğinde ayaklarınız koşmanıza, devamlı hareket etmenize rağmen his özelliklerinden kayba uğrar...  Elleriniz buz keser, hele hele bir de arada bir rüzgâr eserse ciğerlerinden ses duyarsınız. 
Evet, Osmanlıspor-Galatasaray maçı böyle bir ortamda oynandı. Ağırlıkla bu tip maçlarda pozisyon göremezsiniz. Bu tip oyunlarda gol tabelası dediğimiz yere baktığınızda genellikle sıfır vardır hep... Hayranlık beslediğiniz oyuncuların topu sürmekte, topa vurmakta ne kadar eksik kaldıklarına tanık olursunuz. 
Osmanlıspor’a genel baktığımızda Galatasaray'dan çok çok iyi idi, her şeye rağmen... Pas trafiğinde az kaza yaptı, uzun oynadığından her defasında oyuncular topu yakalamak için gayret gösterdiler. Hele hele Galatasaray'ın bir sol tarafı vardı ki, düne kadar ev sahibinin sağ beki her halde böyle bir otoban keyfi yaşamamıştı. Bir iddia daha ortaya atayım, Webo futbol hayatında hiç bir maç bu kadar kolay kafa şutlarını birbiri ardına sıralamamıştı. Ve bunlardan sadece ikisi gol olabildi. Galatasaray'ın öndeki oyuncuları Yasin ve Bruma hep önde kaldılar ve arkalarındaki iki beki perişan ettiler. Eren, hayrettir, ilk defa bu kadar orta alanla paylaşımda bulundu. O da olmasa Mehmet Güven'le Musa Selçuk'la De Jonk'un daha da beter iflahını keserlerdi. Sneijder çırpındı ama ne sesinden, ne de hareketinden anlayan vardı Galatasaray'da... O kadar iyi maskelendi ki, rakip tarafından tek şutu yoktu maçta... Galatasaray savunmasının göbeği hiç bir yan topa müdahale edemedi ama maçı kurtaran gol de eski Metin Oktay gollerinin kopyası olarak oradan çıktı.
Osmanlıspor yine bana göre bizim ligin Başakşehirspor'la birlikte en iyi takımı... Gerek eleman olarak, gerekse de takım oyunu açısından... Pinto'nun cezalı oluşu ise Galatasaray için piyango gibiydi. Muammer de iyi işler yaptı ama daha tekniği olan acaba nelere sebep olabilirdi 
Galatasaray'da topluca oynamak hâlâ yok. Kenardaki teknik heyet sadece izliyor. Müdahalelere bakınız... Attığı golden sonra maçı en iyi izleyen Yasin'e 74 dakika tahammül etmek de nedir Webo kafa vurmada dünya rekoru kırarken Chedjou maça 91. dakikada mı girer Hem de Sneijder'in yerine... Bir önemli not daha... Serdar yine sedyelik oldu. Yazık! Demek ki arızalı sağlam yakıştırmam çok doğruymuş... 
Her şey bir kenara, yine de böyle bir ortamda şık goller ve zaman zaman futbola benzerlik övülmelidir...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi