Kemal Belgin

Kemal Belgin

Gel çık işin içinden...

Gel çık işin içinden...

Maçların teknik analizini ve içindeki çarpıcı gelişmeleri yazdıktan sonra sıra hafta içinde gelişmelere geliyor.  
O halde hemen başlayalım. Değerli okurlar; geçtiğimiz günlerde artık gezici  yazar olan eskinin genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök bey tuttular, sanki üzerlerine bir vazife imiş gibi İslami Olimpiyat Oyunlarını eleştirdiler. Neymiş efendim, bunlar kimsenin umurunda değilmiş de, bunlar kimsenin umurunda da olmayacakmış. Sayın gezici yazar; siz sporda ancak amigoluk yapabilirsiniz. Böylesine çok ama çok kişinin umurunda olan oyunlardan zaten anlamazsınız. Ama asıl amaç, gazetenizin politikasına destek vermektir. Bakın bakalım kaç ülke, kaç spordu, kaç hakem, kaç gözlemci, kaç yönetici, kaç teknik adam katılmış bu oyunlara... Ve de doğal olarak o ülkelerin hangi sayıdaki insanı bu oyunlarla ilgilenmiştir... Sayın gezici yazar; siz bu işleri bırakınız. Siz, kaçırılmış şampiyonlukların ertesinde gidiniz yöneticilerin evlerinde uzaktan kumandalı, pardon yakından kumandalı röportajlar yapınız. Yapınız ki, o yazınızın içinde, karşınızdaki zatın, “Yahu benim askerlik işimle bile uğraşıyorlar” yakınmasına, “Aaa o da nereden çıktı, Hayrola” diye bir karşı soramıyorsanız, siz İslam Oyunlarını eleştiremezsiniz. Pardon unutmadan; soyunda odası masaj malzemeleri kokularına alışık değilsiniz, dikkat ediniz, alerji olmayasınız! 
***
 
Bizim basketbol liginde play-off mücadeleleri başladı. Siz bu yazıyı okuduğunuzda iki maç daha oynanmış olacak. Parkede de her takım için toplam 6 yabancı oyuncu bulunacak. Beşi içeride, biri kenarda olmak üzere... Yani Avrupa Kupalarında mücadele eden takımlarımızın 10’ar yabancı oyuncu ile sahaya çıktıklarını dikkate alırsak, bizim ligin final oyunları acaba sizce nasıl geçer? Yani yerlilere ciddi biçimde ihtiyaç duyulacağı gerçeği ortaya çıkınca... Görüldüğü üzere basketbol federasyonunun acilen bu iş için yeni bir statü hazırlaması gerekmektedir. Tabii ki milli takımın formasının göğsünde ay-yıldız bulunduğu gerçeğini görerek. Yoksa bazıları için milli takım masal mı? Şimdi Ağustos sonunda Avrupa Şampiyonası var milli takımlar bazında... Bizim milli takımın ideal beşini sayabilecek isim var mı? Ve de kenarda kimler hemen oyuna atılabilecek tahmin eden var mı?  
 
***
Malumun ilanıdır... Başta spor gazeteleri olmak üzere, bu defa televizyonlarda da bir “Yalan transfer haberleri yarışı başladı” Kimler alınmıyor ki, gırtlağa kadar borca batmış kulüplerimiz tarafından... Bunun yanı sıra acaba elinizdeki hangi oyunculara kaçar paraya satabileceksiniz ki? Hiç unutmam, bundan aldı-yedi yıl önce bir kulübümüz şöyle bir açıklama yapmıştı: “Spor basınına çok teşekkür ederiz. Bize transfer döneminde tam 235 oyuncu aldırdı...” Ya işte böyle... Mesleğin meslek olduğu dönemlerde, 1 milyon satan gazete Tercüman’da bir transfer haberi yazdığımızda gece sabaha kadar uyuyamazdık. Ertesi sabah haberin doğru olduğu fotoğraflarla, belgelerle kulüpler tarafından açıklandıktan sonra nefes alırdık... Şimdi mi? Salla gitsin, ne soran var, ne de kulak çeken!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi