Kemal Belgin

Kemal Belgin

Şampiyona yeni formül gerek!

Şampiyona yeni formül gerek!

Beşiktaş, seyircili ilk maçında Bursaspor’u güç bela yendi desek yeridir. Burada Bursaspor’un Fransız teknik direktör Paul Le Guen’le direnen, direndikten sonra da atağa çıkabilen bir takım haline geldiğini de yazalım.

Genel görüntü buydu da, ayrıntıları neydi? Beşiktaş’ın Atiba, Oğuzhan ve Talisca ile kurulu orta alanının artık hücuma nasıl hazırlandığı, nasıl başladığı, kenarlardan nasıl destek aldığı rakipler tarafından çözülmüş durumda. Oğuzhan çok formsuz. Kazandığı veya kendisine sunulan topları hiç riske girmeden üç metre önündeki arkadaşına sunup seyre başlıyor. Atiba zaten sınırlı görevli ama duran toplara girerek gol atıyor ve attırıyor. Haa geçen sezonki amansız kesici değil, onu da söyleyeyim. Talisca da zaten sezon açılışına geç geldiğinden henüz ritmini bulamamış. Adam geçmede nefesi yetmiyor. Fizikman hazır değil. Bu yüzden o müthiş sol ayaklı vuruşlar belli ki güç olmadığından adrese gidemiyor. Quaresma Avrupa Şampiyonası mesaisi vermiş olmasına rağmen diri, iddialı ve hırslı. Cenk malum, Babel bir var, bir yok. Savunma, çakma sağ bek Adriano yüzünden sıkıntı çekmedi değil. Bence Beck’le yapılan değişiklik de geç oldu. Pepe, Tosiç ve Caner çok iyiler. Hele hele bu Tosiç için benim spor medyam neler yazdı, neler söyledi, hatırlar mısınız? Peki, ben ne yazdım ve söyledim? Şunu, “Bu oyuncu hem sol bek, hem de stoper oynuyor. Tekniği iyi, gözü hep aramada. Yapmayın, etmeyin, hem oyuncuyu, hem de Beşiktaş’ı yiyeceksiniz...” Ne çıktı?

Peki, Bursaspor’un alanı iyi kapatışı, topla dengeli çıkışı, ikililerde diri kalışı neden fazla pozisyon üretemedi? Sorunun cevabı şöyle; “Önde, topu tutan veya hemen iyi servis eden, rakip savunmayı dolaşarak dengesiz kılan forveti yok...” Bir zamanların usta oyuncusu şimdinin teknik adamı Le Guen buna nasıl çare bulur bilinmez. Ama bulamazsa yenilenme harekete başarılı olamaz.

Peki, ya Beşiktaş? Kenara baktığınızda müthiş bir kalabalık var. Ama henüz onlar tam anlamıyla içeride değiller. Tolgay acaba hemen Oğuzhan’ın yerine düşünülemez mi? Babel kenara alınıp Lens ortaya çıkarılamaz mı? Medel için bekleme süresi uzayabilir. Negredo ise şimdilik bu çizgide kalacak galiba... Ama bir gerçek var ki, o da Beşiktaş’ın en ince ayrıntılarına kadar deşifre olmasıdır. Bu nedenle, tam fırsat doğmuşken, yani milli maçlar arası verilmişken Şenol hocanın yeni isimlerin bazıları ile yepyeni bir oyun planı üzerinde durabilme şansını değerlendirmesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi