Kemal Belgin

Kemal Belgin

Asıl hocalar nerede?

Asıl hocalar nerede?

Galatasaray ’ın başında bir maceraperest mi desem, yoksa çapı kaçıncı sınıf olduğu bilinemeyen bir teknik var... Yaptıkları ortadadır. Hatta öylesine tuhaf ve zayıftır ki, 2-0 geride götürdüğü bir maçın bitimine on dakika kala sol bekini değiştirmiş, bu ne anlam taşıyor sorusuna da gol için diye cevap vererek ne değerde olduğunu adeta itiraf etmiştir.

Fenerbahçe ’de Aykut Kocaman vardır. Bu teknik adam işine başladığı günlerden bugüne, “Al sana, ver bana” gibi işe yaramayan pas trafiğine dayalı yönetmiştir takımlarını. Büyük takımlarda, yani şimdiki takımında bir tane lig şampiyonluğu vardır. Üzerinde hâlâ şaibe bulunan... Öyle bir teknik adamdır ki, 1-0 önde götürdüğü maça ikinci tipik santrforunu sokup sakatlanmasına neden olmuş, elindeki bir başka santrfor da sarı kart cezalısı durumuna düşünce, elinde beş adet bu yer oyuncusu varken, maça tipik kurgudan yoksun çıkmıştır. Haaa maçı farklı kazanmıştır ama karşısında maçı sadece izleyen bir teknik vardır.

Beşiktaş ’ta Şenol Güneş vardır... Bence üç büyükler içinde tek hakiki teknik adamdır. Öğretmen oluşu nedeniyle birçok asi diye geçinen, çok eksiği bulunan oyuncuları en üst düzey verime taşıyabilmiştir. Kulakları aslında sonuna kadar açık olup, inandığı yorumcuları dikkate alabilme açık yürekliliği, tevazuu göstererek başarı hep elde etmiştir. Bu arada Milli Takım’da da unutulmaz bir Dünya üçüncülüğü bulunmaktadır. Burada da ukalalık yapmamış, UEFA Kupası’nı kazanan Galatasaray takımının yabancıları Hagi, Popescu ve Taffarel’in yerine Rüştü, Alpay ve Yıldıray’ı koyarak zaferi elde etmiştir.

Gelelim şimdi başka yere... Rıza Çalımbay... Beşiktaş formasını 17 sene giymiş bir hoca şimdilerde hep başarılı olabilmiştir. Yerlere düşen Trabzonspor da son ayağa kaldırdığı takımdır. Ondan ayrılan Antalyaspor’un o muhteşem kadro ile nerelere düştüğü açıkça ortadadır.

Kayserispor’da bir Rumen hoca bulunmaktadır. Hep söyledim, hep yazdım; bu ülkeye gelmiş bütün Rumenler başarılı olmuşlardır. Kayserispor da akılcı davranıp kendi ülkesinde tanınmamış bir takımı şampiyon yapabilmiş bu hocayı göreve getirerek bugünkü yeri işgal edebilme şansını yakalamıştır. Düşme aday gösterilen bir takımın bugün hem 26 puanı, hem de artı altı averajı bulunmaktadır.

Paul Le Guen... Futbol tarihinde ismi önemli bir yer tutmaktadır. Bu Fransız, lig şampiyonluğundan sonda küme düşme tehlikesi yaşayan Bursaspor’u yeniden ayağa kaldırmıştır. Yani Bursaspor yönetimi onca yanlışından sonra bir doğru yakalamış ve ürününü de almaya başlamıştır. Hatta öylesine ki, başkanı şampiyonluktan bile söz etmeye başlamıştır.

Göztepe’ye gelelim... Tamer Tuna... Eski sağ bek ve en son olarak da Şenol Güneş’in yardımcısı toy hoca... Elinde de yepyeni bir takım var. Hani diyorlar ya bazıları, efendim takım yeni de ondan başarılı olamıyoruz diye... Size Tamer fena cevap veriyor, bunu bilesiniz.

Gerisi mi? Tuhaf çok da şu Antalyaspor hepsini geride bırakır mı acaba? İster misiniz o takımla bu hoca ile lig değiştirsinler?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi