Kemal Belgin

Kemal Belgin

Beşiktaş artık bir numaradır!

Beşiktaş artık bir numaradır!

Fikret Orman Beşiktaş başkanlığına ilk adaylığı koyduğunda kaybetmişti. Yanlış hatırlamıyorsam Serdar Bilgili’ye karşı. Çok da üzülmüştü. “Daha çok gencim, önümde yıllar var abi... Bu büyük idealimi nasılsa gerçekleştireceğim. O zaman da herkes başkan görecek” demişti... Bu sözleri rahmetli Tuğrul Yenidoğan’ın ofisinde etmişti.

Yıllar geçti ve Fikret Orman nihayet idealine ulaştı. Beşiktaş bakanı idi. Ancak ne var ki o koltukta sadece oturmak için, kimsenin yapamadıklarını becermek için bulunuyordu.

Ve şimdi yazacaklarımdan sonra Fikret Orman ve tabii ki ekibinin bütün futbol tarihimizin, bütün kulüp tarihimizin en büyükleri, bir numarası olduklarına sanırım kimse itiraz edemeyecektir.

Evet, Orman’la Beşiktaş iki lig şampiyonluğu yakaladı üst üste ve formanın göğsüne 3. yıldız takıldı. Avrupa Kupaları’nda başarılar birbirini kovalamaya başladı. Ve en son Şampiyonlar Ligi grubundan hiç yenilmeden son 16’ya kaldılar.

Devam edelim... Bu Fikret Orman ve ekibi kendilerinden önceki yönetimin ekonomik faciaları yüzünden Avrupa Kupalarından men cezası bile almış idi. Hatırlarsanız bu büyük bir darbe idi ülkenin ilk spor kulübüne... Ve de ne yazık ki bu tablonun sunucusu da bu ülkenin Futbol Federasyonu başkanı yapılmıştı.

Taşınması çok zor bir yükün altına giren Orman ve ekibi futbol sahasındaki sonuç başarılarından daha da önemli olanı gerçekleştiriyorlardı.

Şimdi sizlere bugünkü Beşiktaş futbol takımındaki bazı isimleri sıralayacağım... Fabri, Gökhan Gönül, Caner, Pepe, Medel, Quaresma, Lens(Kiralık), Babel, Vida, Atiba, Tosiç, Leril, Oğuzhan ve Olcay, herhangi bir bonservis bedeli ödenmeden alındılar. Bu isimleri Beşiktaş’ı yakından takip eden genç bir spor yazarı kardeşimden aldım. Telefonu kapatırken, “Abi, unuttuğum olabilir. Ezberimde bunlar var... Birileri daha çıkarsa kusura bakma” dedi. Cenk için 500 bin avro, Adriano için 600 bin avro gibi komik bonservis bedelleri ödendi. Ben bu kulübü ülkenin bir numaralı kulübü diye nasıl da ilan etmem ki şimdi... Ben bu kulübün başkanını ve yönetimini nasıl olur da göklere çıkartıp, gelmiş geçmiş en başarılı kulüp yönetimi olarak saymam ki...

Düşünebiliyor musunuz; yukarıda ismi bulunan futbolculardan her hangi birine talip çıkma satış fiyatı kaçtan başlar? Cenk 125 milyon Türk lirasına gitti. Dün alınan 28 yaşındaki Vida için bir bakarsınız Mayıs sonunda birileri elini cebine atıp, “Buyurun, 25 milyon avro” derse şaşar mısınız?

Tebrikler Orman ve ekibi! Siz bunları yaparken ezeli rakipleriniz nasıl kulüplerini iflasa doğru sürüklüyorlar... 7 milyon avro bonservisle 20 yaşında aldıkları oyuncuları bir buçuk sene sonra alacak adam arıyorlar. Devreyi lider bitirmiş olmalarına rağmen ara transferde 11 oyuncu transfer eden çılgınların kulüp borçları şimdilerde 2,5 milyarı aşmış durumda. Kafadan çatlak teknik adamlarla anlaşıp kulübe yabancı yığanlar, şimdilerde borçlardan arınmak için ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Bir futbolsever, eski bir futbolcu olarak, 50 yıllık spor gazetecisi olarak sizleri bir kere alınlarınızdan öperim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi