Kemal Belgin

Kemal Belgin

Van Persie kurbanının eseri!

Van Persie kurbanının eseri!

Başlık açılmaya muhtaç mı? Öyle diyelim ve açalım... Fenerbahçe, Bursaspor’dan o sezonun gol kralı Brezilyalı Fernandao’yu transfer ettiğinde, baskılı oynayacağı da garanti olduğuna göre, rakipler yandı demiştik. Öyle de oluyordu. Sonra olan oldu ve Fenerbahçe bir dizi iptal diğer dizi yarım çalışan Van Persie’yi transfer ediyordu. Yani neredeyse tam arızalı Hollandalı Fenerbahçe’nin ön bloktaki etkisini bitirecekti. Ve de Fernandao kulübeye düşmüştü.

Ya şimdi? Hollandalı Fenerbahçe’nin 6 milyon avrosu bonservis ve 16, 5 milyona avrosu da cebe inmiş durumda gidiverdi. Soldado ve Jenssen kalmıştı geride. Ve de tabii ki incelen Fernandao... İşte incelmiş Brezilyalı kafa golünü atmakla kalmadı Göztepe savunmasının pilini tüketti. Başka gol atmadı ama Göztepe’nin takımının üstüne üstüne gelmesini özellikle ikinci yarıdaki eforu ile azalttı diyebiliriz.

Fenerbahçe maçı iyi başladı mı? Evet. Ama sadece 15 dakika sürdü bu ve golden sonra sanki el freni çekilmiş gibiydi. Şaştım mı? Hayır! Aykut Kocaman teknik adamlık hayatı boyunca hep bu tablonun arkasında kalmıştı. Ve Göztepe maçı eline aldı... İkinci yarının ilk 15 dakika içinde Fenerbahçe tandeminin büyük hatası sonucu maçı beraberliğe taşıdı. Sonra mı? Tamer Tuna hoca o ana kadar ki en etkili silahı, İsla’yı dağıtan dolayısıyla da tandemin yerleşimini kendi bölgesine doğru dağıtan Halil›i alıp Sabri›yi oyuna attı. Tayfun›u da aldı ama yerine giren Poko attığı golle hocayı aldatmıştı. Gouffran da çıkıp yerine hücumcu Ömer girince Fenerbahçe maçı yeniden eline almıştı çoktan... Aykut hoca İsla’yı alıp Valbuena›yı sahaya sürdü. Bu aslında maçı kaybetme oyunu idi ama karşı taraf da yanlışa ortak oldu. Soldado ile ikinci uç adamını da sahaya sürmek Tayfun sonra da Halil›in oyundan çıkması ile prim yaptı ve maçı kazandıran golün sahibi hem Soldado, hem de kaleci Beto oldular...

Bu maçtaki en çarpıcı gelişme ise şuydu: Topal Sousa ikilisi, rakip kenarları hızlı ve iyi kullandığı için savunma garantisi olamadılar. Kenara fazlaca yayıldıkları için Göztepe oyunun bir 50 dakikalık bölümünde etkili olabildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi