Aziz Üstel

Aziz Üstel

AMERİKA... AMERİKA… İslam terörü değil Amerikan terörü

AMERİKA... AMERİKA… İslam terörü değil Amerikan terörü

Önce ta Ortaçağ’dan günümüze uzanan İslam korkusuyla karışık nefretini dünyanın önüne koydular. İkiz Kuleler saldırısından hemen sonra, George W. Bush "Haçlı Savaşlarını başlatmaktan" söz etmiş, verdiği abuk demeçleri halının altına süpürmekle görevli tayfa hemen devreye girmiş,  dil sürçmesi, kusura bakılmasın diyerek olayı örtbas etmeye çalışmıştı. 

Derken Mayıs 1981'de daha önce Abdi İpekçi'yi öldüren sonra da hapishaneden kaçan Mehmet Ali Ağca, Papa'ya ateş ederek ağır yaralamıştı. Ağca yakalandı, İtalyan istihbaratınca sorgulandı. Saldırgan hem Türk hem de Müslüman'dı. Dolayısıyla gözler hem Türkiye'ye hem de İslam dünyasına çevrildi. 

Tam bu sırada Reader's Digest dergisinin temsilcisi Claire Sterling ve Paul Henze devreye girdi ve suikastı Sovyet ve Bulgar istihbarat örgütlerinin tezgahladığını açıkladı. Bu iddia Batı medyasında hemen kabul gördü. Aslında Papa suikastının Bulgar ve Sovyet istihbaratçılarınca düzenlendiği balonunu CIA uçurmuştu. Paul Henze'yle Sterling iki maşaydı kısacası. 

Kürt sorununa gelince, Refahyol Hükümeti o sıralar Irak'ı mesken tutmuş ABD Çekiç Güç birimi Kürt sorunun barışçı yöntemlerle çözülmesine karşıydı ve bunu açık açık Refahyol Hükümetine bildirmişti. Yani Kürt sorununa sivil bir çözüm getirmek için Çekiç Güç'ün tasfiyesi gerekiyordu ki buna ABD'nin izin vermeyeceği kesindi! Her çetrefilli işte olduğu gibi olayları tezgahlayan ardından da çözüm yollarının önünü tıkayan Washington'du! 

Uzun lafın kısası ABD'yle can ciğer kuzu sarması olduğu 1950'li yıllardan bu yana Türkiye'nin başına ne geldiyse ardında mutlaka CIA vardır. Amaç Türkiye'nin sür-git Washington'un karşısında el pençe divan durmasını sağlamaktır. Bunda da başarılı olmuş ve günümüze değin bu durum devam etmiş. Ama bugün, ABD'nin son sığır çobanı Trump'ın emirlerini yerine getirmediği için Türkiye "cezalandırılıyor!" Yalnız bu kez Tayyip Bey kendinden önce o koltuğa oturanların aksine, boyun eğmemiş ve milleti de arkasına alarak ABD'ye direnme yolunu seçmiştir. Bizim için "elle gelen düğün bayramdır!" Dolar bin lira da olsa Türk milleti artık ABD'nin emirlerine boyun eğmeyecektir! Türkiye bağımsız bir ülkedir ve kendi kararlarını bundan böyle sadece kendi verecektir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi