Kemal Belgin

Kemal Belgin

Önce TV rezaleti sonra saha...

Önce TV rezaleti sonra saha...

Türkiye’nin iki takımı UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda mücadele edecekler. İki takımımız da yurt dışındalar. Biri Avusturya’da, yani Beşiktaş, diğeri İngiltere’de yani Başakşehirspor... Ülke futbolunun prestijinin yanı sıra, üç beş kuruş da olsa gelir maçları bunlar... Dahası da ülke puanına etkili olabilecek durumlar...

Peki, hangi ekrandan gelecek bizlere bu maçlar? Millet akşam programını buna göre yapıyor. Beşiktaş’ın taraftarı ne kadardır bilir misiniz siz ey televizyoncular? Bu ülkede en iyi futbol takımı olarak herkesin birleştiği Başakşehirspor’u izlemek için kaç kişi ekran karşısına geçer bilir misiniz? Cevaplarım hayır!

Perşembe akşamı saat 20’yi az bir şey geçiyor. Telefonum bozulacak neredeyse... Onu bunu arıyorum. Başakşehirspor için umudun sıfır olduğu ortaya çıktı. Aaaa o da ne? TRT ekranından müjdeli bir haber geçiyor. Beşiktaş maçı 20.45’ten itibaren TRT 1’de... En azından, “Oh be...” Sonra mı?  Saat 21.00 olmuş Beşiktaş maçı hâlâ ortada yok. Neyse ki bu dakikadan sonra ekrandan dökülüyor. Maçı anlatan arkadaşımız nasıl kıvıracağını bilemiyor... Teknik arıza falan diye işi kurtarmaya çalışıyor.

İşte Türk televizyonlarının durumu... Gelen bilgiye göre Beşiktaş maçı için 30 bin dolar daha istemişler de, o yüzden bu sıkıntı yaşanmış. Ayıp be! Nerede anlı şanlı D.Smart? Rezilliklerle dolu magazin programlarına, siyasi saçmalamalarla dolu programlarına, yemekten insanı iten sözüm ona programlarınıza, daha daha nelere acaba kaçar para ödüyorsunuz? Şimdiden yazayım da; yarın Türkiye Süper Ligi maçlarını da izleyemezsek hiç şaşmayınız? Ben de hem Digitürk, hem D.Smart, hem de Ti-bu var. Spor aşkına, futbol aşkına, basketbol aşkına, voleybol aşkına...

Bu yaştan sonra hepsinden boşanalım mı yani?

Maçlar mı? Başakşehirspor uzatmada yediği golle elenmiş. Bence bizim ligde şampiyonluk için olan şansı şimdi daha da yükseklerdedir. Beşiktaş ise ipten döndü. Şenol hoca bu Lens’ten hâlâ umut besliyorsa, yazık! Beşiktaş’ın santrforu, golü attığı için değil, dört aday içinden kötünün iyisi olduğu için Negredo’dur. Babel’den santrfor arkası olmaz. Oğuzhan ne uzar, ne kısalır! Sanırım en iyi savunma ortası Pepe-Vida olacaktır... Roco hatalı gibi ama işe yarar... Beşiktaş’ın bir adet orta saha önü, santrfor arkası dediğimiz yer için elemana ihtiyacı vardır. Tolga hatalı imiş. Halt etmişsiniz siz! Uzun zaman yedek kalan kaleci ancak bu kadar oynar be! Ya Adriano ya da Caner sol bektir. Sağ bek şimdilik Gökhan Gönül’dür. Neyse, önünüze bakınız! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi