Yiğit Bulut

Yiğit Bulut

İsrail’in yeni hedefi Rusya mı?

İsrail’in yeni hedefi Rusya mı?

Dün basına yansıyan “düşen uçak” ile ilgili gelişmeleri mutlaka gördünüz. İsrail hava unsurlarının bilinçli sıkıştırması sonucu bir Rus uçağı düştü ve 15 Rus askeri hayatını kaybetti... 

Her şeyden önce dostumuz Rus halkı için Başsağlığı diliyor ve son dönemde bölgede gelişen dinamikleri sorgulamak istiyorum; 

1- Son yıllarda gelişen Türkiye-Rusya Denklemi İsrail’i ciddi anlamda rahatsız ediyor ve aynı zamanda düşündürüyor. 

2- Son 200 yıldır Batı tarafından manipüle edilen Türkiye son 15 yıldır ayağa kalkıyor ve 200 yıllık uykudan süratle uyanıyor. 

3- Gelişen Türk Savunma Sanayii ve Rusya ile yapılan işbirlikleri bölgede silah-teknoloji üstünlüğünü değiştiriyor. 

4- Bölgede yıllardır Müslüman kanı akıtan İsrail gelişmelerden ve özellikle Rusya ile gelişecek teknolojik silah sanayii denkleminden çok rahatsız. Güçlenen Türkiye’nin bölgede İsrail’e her istediğini yapma fırsatı v ermeyeceği çok açık! 

Sevgili dostlar, kısaca anlatmaya çalıştığım bütün bu dinamikler ve özellikle gelişen Türkiye-Rusya dinamikleri sonucu Türkiye tarafında yeterince her alanda saldırdığını düşünen İsrail şimdi RUSYA’YA SALDIRMAYA BAŞLADI! BU SALDIRI BİR BAŞLANGIÇ VE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞTA FİNANS PİYASALARI OLMAK ÜZERE İSRAİL VE AYNI MERKEZ TARAFINDAN YÖNETİLENLERİN TÜRKİYE-RUSYA VE ÇEVRESİNE DAHA FAZLA SALDIRACAĞI ÇOK AÇIK! 

Sonuç: Rusya, İsrail için çok büyük ve aslında “aklı varsa saldırılamaz” bir hedef! Bu noktada “koşup Amerika’nın arkasına saklanırım” diye düşünen İsrail’in “koşup saklanacak kadar vakti olur mu” orası biraz şüpheli! 

Son söz: Türkiye-Rusya denklemi bölgenin YENİ BELİRLEYİCİ GÜCÜ... BU BÖLGEDEKİ BÜTÜN OYUNCULARIN KENDİNİ BU GERÇEĞE GÖRE YENİDEN TANIMLAMASINDA YARAR VAR! 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yiğit Bulut Arşivi