Yarış tam gaz!..

Yarış tam gaz!..

Fenerbahçe Cuma gecesi Konya’da kazandı ve maç fazlasıyla ligin zirvesine oturdu.. Ancak bu keyif bir gün sürdü.. Eskişehirspor’u 2-1’lik skorla geçen Trabzonspor, Cumartesi gecesi itibariyle zirveyi yeniden teslim aldı.. Konyaspor önünde izlediğimiz Fenerbahçe ilk yarıda iki gol attı.. Attığı ilk gol kimilerine göre el-kol karışımı, kimilerine göre ise göğüse çarpma hadisesiydi.. Kısacası, karmaşık bir durum!.. Eğer müsabakada Fener daha fazla gol atabilseydi bu pozisyon üzerinde kimsenin konuşacağı bir şey olmazdı..
Ama şimdi?.
Skor kısır: 2-1..
Konyalılar feryat ediyor.. “Ahh o kol.. O kol olmasaydı Fener bizi yenemezdi” diyor Konyalı dostlarımız!..
Sadece Konya taraftarları mı?..
Galatasaraylılar, Beşiktaşlılar, hatta Trabzonlular, o pozisyonda Konyasporlulardan daha fazla Konyalı..
Hepsi de o gol için “2. Anelka vakası” diyorlar..
Ben de görüşümü belirteyim..
Bana göre, top Önder’in omuz, kol ve göğüs üçgenine çarptı..
Tek kelimeyle takdir hakemin!..
Verilir de verilmeyebilir de..
Yalnız hatırlatmada yarar var.. Servet’in olsun, Milan Baros’un olsun, elle düzeltip ardından topu ağlara bıraktığı pozisyonlar, Önder’inkinden 5 misli okkalı..
İnsanlar vururken biraz insaflı olmalı..
İşin bir başka boyutu da, hakem hataları tüm dünyada oluyor ancak bizde adeta tsunami gibi.. Yıkıcı.. Tamiri imkansız!.. Mağdur duman oluyor.. Derdini anlatacak merci yok.. Var ama yok..
Kısacası, bizde hakem yok!..
Maç için iki kelime edelim mi?..
Anlatacak pek bir şey yok ancak yine de iki kelime konuşalım..
Fenerbahçe yukarıda da belirttiğim gibi ilk devre iki gol attı..
Biri şaibeli, diğeri harbi..
Deivid’inki on numara gol.. Hazırlanışı, atılışı, tam jeneriklik!.. Alex, Güiza, Deivid organizasyonu..
Aklımda kalan Roberto Carlos’un en iyi maçlarından birisini oynaması ve kaleci Volkan’ın yine komik bir gol yemesiydi..
İkinci yarı Fenerbahçe iyice bozuldu.. Hatlar arasında kopukluk had safhaya çıktı.. Defans şaşırdı, orta saha kayboldu, forvet ise tek müspet harekete imza atamadı.. Buna mukabil böyle eksantrik bir Fener yakalayan Konya, saldırdı da saldırdı.. Veysel’le bir de gol buldu, ancak ikincisini çırkartamadı.. Bir başka ifadeyle tek başına direnen Carlos’u geçemedi Konyaspor!..
Evet dostlarım, Fenerbahçe kör topal götürdüğü maçtan 3 puanı kapan taraf oldu.. Ve de zirveye iyice yaklaştı..
Ama kimse kendisini aldatmasın, Aragones’in Fener’i top oynamıyor..
TRABZON BIRAKMIYOR..
O da taktı vitese, gidiyor.. Bu defa ligin sağı solu belli olmayan takımlarından Eskişehirspor’u evinde ağırladı.. İlk yarı bir de talihsiz gol yedi ancak ilk yarının sonlarına doğru aradığı golü son haftaların suskun golcüsü Gökhan Ünal’la buldu.. İşin ilginci bir de penaltı kaçırdı Trabzon!.. Varyeteci Yattara penaltıyı kaleciye teslim etti..
İkinci yarıda da bastıran taraf Trabzonspor oldu.. Dakika 76’da yine Gökhan Ünal çıktı sahneye ve yine golünü attı..
Bu müsabaka gerçekten Trabzon için önemliydi, zira aradan sonra Kadıköy’de Fenerbahçe’yle final gibi bir maç var önlerinde..
Netice-i kelam; Trabzon’un zirve inadı sürüyor.. Öyle gözüküyor ki bu durum ikinci yarıda da devam edecek ve Sivas’ı, Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı Ankaraspor’u da işin içine katarsak belki de şampiyonu “foto finiş” belirleyecek..
¥ NOT; 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri, kısa adı UTESAV olan Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Başkanı İsrafil Kuralay..
Saat; 17.05-18.30 www.lalegulfm.com
¥ TAZİYE; Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Saçan’ın babası Mehmet Saçan’ın vefat haberini teessürle öğrendim.. Merhuma Allah’tan(cc) rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum..
¥ TEBRİK; Gençlerbirliği takımının kaptanı, Milli Takımımızın efendi futbolcularından sevgili kardeşim Erkan Özbey, Tuba Sahiller Hanımefendiyle Bursa’da hayatını birleştiriyor..
Kültürpark-Altınceylan Restoran’da bu gece yapılacak törenle dünya evine girecek olan Tuba ve Erkan kardeşlerime ömür boyu mutluluklar diliyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi