Millet aya, biz yaya!..

Millet aya, biz yaya!..

Gençlerbirliği’nin Mısırlı oyuncusu Abdulzahir El Saka, Teknik Direktör Samet Aybaba’nın, “Beni bir Arap’a tercih ettiniz” sözlerine Mısır’dan oldukça manidar cevaplar veriyor..
İnternet sitelerinden http://www.filgoal.com’a demeç veren El Saka, Aybaba’nın göreve geldiği günden beri Müslüman ve Arap karşıtı hareket ettiğini söylüyor.. Aybaba’nın bu fikirlerini Türkiye'de bir krize sebep olmaması için açıklamadığını belirten El Saka, Samet Aybaba’nın kendisinin takım kaptanlığını da istemediğini öne sürüyor..
El Saka, daha da ileri gidiyor, Aybaba’nın namaz kılmalarına ve arkadaşlarına imamlık yapmasına da kızdığını belirterek demecini şöyle sürdürüyor: Aybaba, bize kulüp odalarının namaz kılma yerleri değil, spor mekânları olduğunu söyledi.. Biz 15 futbolcu, birlikte namaz kılıyorduk.. Aybaba arkadaşlarıma selam vermeme bile karşı çıktı.. Ben, arkadaşlarıma “Selamünaleyküm” diyordum.. Aybaba ise benden “merhaba” dememi istedi..
El Saka, internet sitesine verdiği demeçte Aybaba’nın görev aldığı tüm kulüplerde Arap ve Müslüman düşmanlığı yaptığını, oyuncuların oruç tutmalarını da engellediğini ifade ediyor..
Evet değerli okuyucularım.. Maalesef millet nelerle uğraşıyor, biz ise nerelerdeyiz.. Adamın oynadığı topu bırakıyoruz, selamıyla, namazıyla uğraşıyoruz..
Geçen gün de bu meseleyi yazımın bir köşesine taşımıştım.. Maalesef Samet Aybaba ve onun gibi bir-iki kişi daha bu işlerle pek sık uğraşıyor.. Gittikleri kulüplerde çalıştırdıkları takımlarda inancı itibariyla hassas davranan futbolculara aşırı hassasiyet (!) gösteriyorlar..
Samet Aybaba, geçmişte de Gaziantep’i çalıştırdığında aynı sahneler yaşanmıştı.. Kaleci Ömer Çatkıç’ı bu meselelerden dolayı kadro dışı bırakmıştı.. Daha sonra gittiği Rize’de, Bursa’da ve şimdi de Gençlerbirliği’nde aynı hikâyeler..
Futbolcu namaz kılıyormuş!..
Teknik direktöre ne?..
Laila’da, Reina’da futbolcu avcısı çürüklerle ceviz kırmıyor ya!.. Şarabı galonla çekmiyor ya!.. Poker masasına takılmıyor ya!.. Namazını kılıyor!.. Birbirlerine Allah’ın ismiyle selâm veriyor!..
Ne var bunda?..
Ama Samet Bey’in derdi anlaşılan o ki başka!.. Kendisinin abdestle, namazla, imanla, Kur’an’la ne kadar işi var bilemem tabii ki..Ama şunu sorgulayabilirim; hangi takıma giderse gitsin, bu işleri kaşıdığına ve bu işlerle negatif anlamda uğraştığına göre, Samet Aybaba’nın Müslümanlıkla ve Müslümanlarla bir hesabı mı var acaba?..
Gençlerbirliği taraftarlarının www.alkaralar.com isimli bir siteleri var..Girin oraya bakın bu mesele hakkında ne yazılar var.. “Irkçı teknik direktör istemiyoruz” diye taraftarlar bas bas bağırıyorlar.. Daha da ileriye gidiyorlar ve şöyle diyorlar; “Samet Aybaba’nın Gençlerbirliği camiasında yeri olmadığına inanıyoruz ve kulübün gerekeni yapmasını istiyoruz!..”
Evet, biz de Alkaralılara katılıyoruz..
2008 Türkiye’sinde futbolcunun namazıyla, selamıyla uğraşan teknik direktörlerin futbol arenasında yer almaması gerektiğine inanıyoruz..
¥
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri gazetemiz VAKİT’in dış politika yazarlarından ortadoğu uzmanı gazeteci Mustafa Özcan..
Mustafa Özcan’la ortadoğuyu, özellikle de İsrail’in Gazze katliamlarını konuşacağız..
Saat: 17.05-18.30 www.lalegulfm.com
¥
TEBRİK: Mahmut Önügören kardeşimin Florya Sosyal Tesisleri’ndeki mutlu bir gününe şahitlik yaptık..
Rıdvan Önügören’in sünnet merasimi..
Küçük Rıdvan, Mahmut Önügören’in oğlu.. , Milli Görüş felsefesinin yaşayan çınarlarından baba dostu 0sman Nuri Önügören ağabeyimizin de torunu..
Düğünde pek çok eskimeyen dostu gördük.. Mahmut Önügören’i ve saygıdeğer eşini tebrik ediyor, Rıdvan’a hayırlı ömürler diliyorum..
¥
TAZİYE.. Hayat devam ediyor değerli okuyucularım.. Ve bu hayatın içerisinde sevinç olduğu kadar hüzün de var..
ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca’nın babası Hasan Koca’nın vefat haberini teessürle öğrendim..
Merhumun naaşı Fatih Camii Şerifi’nden Pazar günü ikindi namazını müteakip ebedi istirahatgâhına kaldırıldı..
Merhuma Allah’tan (cc) rahmet, başta Mustafa Koca kardeşim olmak üzere tüm yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi