Miadını dolduran adam...

Miadını dolduran adam...

Aziz Yıldırım’ınson zamanlardaki özellikle medya mensuplarına takındığı olumsuz tavır, Mayıs ayında yapılacak olan başkanlık yarışını iddialı bir hale soktu.
Başkan adaylığını açıklayan Şadan Kalkavan, önemli isimleri kadrosuna alarak bu yarıştan “Fenerbahçe Başkanı” olarak çıkacağı inancında olduğunu her yerde söylüyor..
Tabii, Aziz Yıldırım’ın agresif hareketleri ve insanlara tepeden bakan bir meşrebe bürünmesi, gerek işinde, gerekse özel hayatında “halk insanı” görüntüsü veren Şadan Bey’i başkanlık yarışında şanslı kılıyor.. Son bir haftada bu meseleyi kiminle görüştüysem, görüştüğüm insanlar; “Artık Aziz Yıldırım’ın dinlenme vakti geldi” diyorlar..
Gerçekten de öyle..
Aziz Yıldırım’ın artık köşesine çekilmesi gerekir.. Elbette Fenerbahçe için mühim işlere imza atmıştır Aziz Bey. Ancak ilanihaye başkanlık yapılacak diye bir kural yok.. Olamaz da zaten. Kişiler de camialardan büyük olamayacağına göre, biri gider, öteki gelir..
Aziz Yıldırım, önceki gün yine bir skandala imza attı..
Atatürk Havalimanı’nda Moskova’ya uçmadan önce kendisini görüntüleyen bir foto muhabirine basıyor fırçayı.. “Özel hayatımla ilgili çekim yapamazsınız” diyor!.. Muhabirin; “Kamuya mâl olmuş birisiniz, transfer görüşmesine gidiyorsunuz, ben de bu yüzden çekiyorum” sözlerine karşılık, Aziz Bey daha da köpürüyor ve “Hepiniz şerefsizsiniz, git diğer gazetecilere de söyle” diye basıyor şamatayı..
Durum böyle..
Tabii ne olursa olsun, izinsiz çekim dahi olsa gazeteciye bu şekilde hakaret etmesi, üstelik medya mensuplarının hepsine küfretmesi son derece yanlış.. Yakışık da almaz!.. Fenerbahçe Kulübü’nün başkanı olan bir kişi, yolda dolaştığı zaman bile dikkat çeker.. Hatta bazı durumları haber bile olur.. Hem ne var bunda ki?.. Aziz Yıldırım bir kişiyle konuşuyor, muhabir de görüntülüyor. Muhabir terbiyesizlik yapmamış, bana göre de işini yapmış..
Aziz Yıldırım, bu defa baltayı tam manasıyla taşa vurdu.. Medyayı tümüyle karşısına aldı.. Şerefsiz ifadesini kimse yemez!.. Aziz Yıldırım’ın yalakaları olarak tanınan birkaç kişi belki zevahiri kurtarmak adına kem küm edebilir, ancak medyanın çoğu bu işe isyan eder.. Ettiler de zaten!..
Geçen yazılarımızda belirttiğimiz gibi Aziz Bey artık başkanlık itibariyla yolun sonuna gelmiştir. Zihnen yorulmuştur.
Ve son hareketiyle gemileri yakmıştır. Eğer bir hata yapıp da Mayıs’ta bu işe nokta koymazsa, bu medya zaten kendisini indirir..
Üstüne üstlük kendisine cephe alan taraftarlar da var..
Onlarla da arası bozuk.
Netice-i kelâm; Aziz Yıldırım’ın bundan sonra işi zor!..
Yazık oldu gerçekten!.. Çok kişinin hayali olan Fenerbahçe Başkanlığı gibi önemli bir görevin ağırlığını taşıyamadı..
Zenginlik, para, pul, şöhret, hepsi boş..
Mühim olan insanlık..
Dahası; nezaket, nezahet, zerafet ve de ahlâk!..
Yazıma gönül dostlarından Yunus Emre’nin dizeleriyle son veriyorum..
Bu dizeler herkese uyar..
“Ehli diller arasında aradım kıldım talep..
Her hüner makbul imiş, illâ edep, illâ edep..”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi