Allah var, gam yok!..

Allah var, gam yok!..

Pazar günü Çağlayan’daydım..
Saadet Partisi’nin organizasyonunda ve Türkiye’nin pek çok sivil toplum teşkilatlarının destekleri ve katılımlarıyla, Gazze’de orantısız güç kullanarak, çoluk, çocuk, genç, ihtiyar, demeden, insanları katleden ve de insanlık suçu işleyen, “Siyonist İsrail’i Tel’in” mitingine katıldım..
İnanın son zamanlarda bu kadar heyecan dolu bir insan seline şahit olmadım.. Binlerce kişi, yağmur altında “tek yürek” olarak; “Kahrolsun İsrail” diye haykırıyordu..
Allah(cc) elbette garibin yanında olacaktır.. Halik-i Zülcelal elbette mazlumun ahını alanların cezasını verecektir.. Buna bütün kalbimizle inanıyoruz..
Ve Filistin’deki darda kalmış insanlara dua ediyoruz..
“Allah yar ve yardımcıları olsun!..”
Bir şey daha ilave etmek istiyorum.. Cenab-ı Hakk, sayısı bir buçuk milyar olan Alem-i İslâm’a şuur, iz’an ve feraset versin.. Birbirlerini sevmeyi nasip etsin.. İsrail’in bu son zulmü Müslümanlar arasında inşallah “safların sıklaşmasına” vesile olur..
¥
Gelelim bugünkü yazımıza..
Son Valiler kararnamesiyle Yalova Valiliğinden Merkez Valiliğine atanan Doç. Dr. Yusuf Erbay özellikle yaz aylarında görüştüğümüz bir dostumuzdu..
Yaz aylarını kısmen Yalova’nın şirin beldesi Esenköy’de geçirmemiz Vali Beyi’de ziyaret etmemize vesile oluyordu..
Vali Beyle tanışmamıza geçen yıl elim bir trafik kazası neticesinde vefat eden Esenköy Belediye Başkanı Adnan Kaptan vesile olmuştu.. Bu sebeple “görev şehidi” olduğuna inandığım Adnan Kaptan kardeşimi bir kere daha rahmetle anıyorum..
Sütunumuzu takip edenler bilir, yazılarıma zaman zaman Vali Yusuf Erbay’ı misafir ettiğim olmuştur.. Trabzon’un Sürmene ilçesinden olan Yusuf Erbay, 6 yıla yaklaşan Yalova Valiliği sırasında Yalova’yı en az Yalovalılar kadar gözeten ve düşünen eylemlerde bulunmuştur..
Pratik düşünen ve insanlarla diyaloğu düzgün bir yöneticiydi Vali Bey!.. Bir defasında Delmece Yaylası’ndaki şenliklerde buluşmuştuk.. Birlikte, Yalova’nın diğer yaylalarını ve şalelelerini gezmiştik.. Erikli Yaylası.. Karlık Yaylası.. Çayla Şelalesi.. 0 zaman Vali Beyin Yalova şehrinin içi kadar dağlarına, taşlarına, akar sularına da ilgili ve sevgi dolu olduğuna şahitlik etmiştim.. Yalova Kent 0rmanına kadar yapılan asfaltlama çalışmasını Delmece Yaylasına kadar taşımıştı Vali Bey!.. Toz toprak yok!.. İnsanlar yaylaya çıkıyorlar ve bu yolculuğu asfalt üzerinde yapıyorlar.. Tam yerine gelmişken müsadenizle bir manzara koyalım; vatandaşların da duyarlı olmaları ve kendilerine sunulan bu güzel hizmetleri iyi korumaları gerekiyor.. “Nasılsa devlet yapıyor, bizde tepe tepe kullanalım” mantığının artık terk edilmesi lazım..
Devam edelim Yusuf Bey’le ilgili yazımıza.. Tabii bu bir hizmet yarışıydı.. Devletimiz memurunu vatan toprağının her köşesinde değerlendirirdi.. Bu aziz vatan adına projeler üreten kişiler için, her yer Yalova!.. Bursa, İzmir, Adana, Kars ya da Van, fark etmez!..
Ve bir gün geldi, Yalova Valisi Doç.Dr. Yusuf Erbay’ın Yalova’daki görev süresi bitti..
Yanılmıyorsam 15 gün kadar önceydi.. Sabahın erken saatlerinde Türkiye Gazetesinin Genel Yayın Müdürü kıymetli kardeşim Nuh Albayrak aradı ve Vali Beyin görev değişikliği haberini verdi.. “Hayırlısı olsun” dedik!.. Öyle ya, koltuk kimseye baki değil.. Koskoca 6 yıl.. Bir vilayette idarecilik yapmak için de az bir süre değil..
Ardından sıcağı sıcağına Vali Beyi aradım.. Ararken de böyle durumlarda “tepki ne olur” diye de düşünmeden edemedim.. Vali Bey telefonda düşündüğümün aksine her zaman olduğu gibi gayet kibar ve samimiydi..
“Geçmiş olsun sayın Valim, inşallah hakkınızda hayırlısı olur” şeklindeki ifademizden sonra, Vali Beyin cevabı kısa ve net oldu..
“Sami Bey, Allah var, gam yok!..
Ardından da devam etti;
“Bizim 6 yıla yakın bir süre Yalova’ya hizmet etmemizi sağlayan siyasi irade, bugün de bu şehirde görevimizi sonlandırıyor.. Göreve gelinirken iyi, ayrılırken kötü, olmaz!.. Her şey gayet normal.. Allah hakkımızda hayırlısını versin.. Yalovalı hemşehrilerime huzur dolu günler diliyorum..”
Vali Beyin bu sözlerine karşılık biz de bir şeyler söyledik.. Gerçekten insanoğlu ister vali olsun, ister memur, ister işçi olsun ister trilyoner, Allah’a(cc) sıtkı kalple bağlanırsa, inanıyorum ki işleri her daim rast gider..
Değerli okuyucularım; valilik, kaymakamlık, kısacası idarecilik, vebali ağır olan görevlerdir.. “Kim ki halkının mutluluğu için mesai harcar, kim ki milletinin yararına hizmet üretip uygulamaya koyar, inanın ki onun yardımcısı Hazreti Allah’tır!..”
Benim penceremden olay böyle gözüküyor..
Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak anlıyorum, çünkü!..
Gayretli, namus-u mücessem, milleti için çalışan fedakar insanların da adetlerinin artması için Allah’a(cc) her zaman dua ediyorum!.
Vali Beyin söylediği söze fevkalade takıldım.
Allah var, gam yok!..
Amenna!..
Diyen ne güzel demiş;
Tüm benliğinle Rabbine bağlan, gerisini merak etme!..
Netice-i kelam; Yusuf Erbay, vefalı Yalova halkı tarafından pek çok hizmetinin yanısıra, Osmanlı İmparatorluğu zamanında önemli muharebelerden birisi olan Çobankale’nin ortaya çıkartılmasıyla ve özellikle de Yalova’da turizmin canlandırılmasına yönelik “Mavi-Yeşil Seyir Yolu” projesi ile hatırlanacak..
Dostluğundan büyük mutluluk duyduğum Doç. Dr. Yusuf Erbay’a bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum..
Yerine atanan, Sarıyer Kaymakamlığından tanıdığımız Yalova’nın yeni Valisi Mehmet Ersoy’a ise “Yalova’ya hoş geldiniz, göreviniz hayırlı olsun” diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi