Kız kardeşinizin katiliyle ticarete devam!

Kız kardeşinizin katiliyle ticarete devam!

Kimin yanındayız

Oğlan veya kız kardeşinizin evini kurşunlayan ve çocuklarıyla beraber öldüren katille ticaretinizi devam ettirirken kardeşinizin cenazesinde ağlasanız size kim inanır?

Kız kardeşinizin karnındaki bebenin beynini dağıtan cani ile alışverişe devam etseniz sizin gözyaşlarınız ne anlama gelir?

Rabbimiz buyurur: "Mü'minler ancak kardeştirler. O halde kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'tan sakının ki, merhamet olunasınız." (Hucurat 10)

Oğlan veya kız kardeşimizin bizim kardeşimiz olduğunu anneniz, babanız, komşularınız ve bir de nüfus kütüğünün filan cildinin filan sıra nosunda söyler.

Ama dünyanın herhangi bir yerinde Müslüman olan bir insanın benim kardeşim olduğunu Rabbimiz söyle ve Kur'an'ın, Hucurat suresinin on numaralı ayetinde söyler.

Hangisinin verdiği haber daha sağlamdır?

"Kişi sevdiğiyle beraberdir" doğru ama sevdiğinizin katili ile beraber yaşarken, onun silah gücünü artırırken kardeşinizin cenaze evinde ağlamanız neyi ifade der?

Sınır komşularımıza sorulsa acaba bizim hakkımızda ne derler. Müslüman'ın yanında mıyız, yoksa canımıza ve dinimize kastedenlerin yanında mıyız?

- Vallahi iman etmiş olmaz. Vallahi iman etmiş sayılmaz. Vallahi mümin olmaz.

- Kim ya Rasülellah?

- Zulmünden komşusu güvende olmayan kişi (iman etmiş sayılmaz) (Buhari, Edep, hadis 5670, Ahmed, Müsned 4/32)

"Filistin için yardım paraları topluyoruz, yürüyüşler yapıyoruz, gözyaşları döküyoruz daha ne yapalım?" denebilir.

Bütün kuruluşların topladığı yardımların yüksek tahmini rakamları, İsrail'e ödediğimiz rakamın yanında beş yüzde bir durumunda değil.

Filistin'e yaptığımız yardımlar, kefen parası, ilaç parası, ekmek parası olarak varıyor. İsrail'e verdiğimiz paralar öldürücü silahlara dönüşüyor.

Yazılarda ve konuşmalarda Filistin, İran, Irak, Suriye, Mısır'daki Müslümanlardan konuşurken kullandığımız ifadelerle, Amerikan ve İngilizler hakkında kullandığımız kelimeler saygınlıkta aynı mıdır?

Allah Rasülü buyurur: ".... Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz. Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, yardımsız bırakmaz, onu aşağılayıp hakaret etmez..." (Müslim, Birr, hadis 2564)

BOP adına gidip gelirken Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik mi sağlıyoruz yoksa ayrılıklara sebep olarak birilerinin, topuna yağ, motoruna petrol mü sürüyoruz?

İspanya'da Müslümanlar topluca katliama uğratıldıktan sonra dünyanın en güzel eserleri taş taş sökülerek kilise yapıldığı gibi bu günlerde bizi birbirimizden ayırarak kendilerine payanda yapanlara karşı ne yapıyoruz, kısaca kimin yanındayız, kafirin yanında yer alarak Müslüman'ın namusu çiğnenirken kendi namusumuz çiğnemiyor muyuz?

Sevgili peygamberimiz buyurur: "Müminler, birbirlerini sevmede, merhamette ve şefkatte bir vücudun organları gibidirler. Organın biri şikayette bulunduğunda diğer organlar uykusuzlukta ve ateşte ona yardıma koşarlar" (Buhari, Edeb, hadis 5665, Müslim, Birr, 2586)

Sevgili peygamberimiz, mübarek parmaklarını birbirine geçirerek şöyle dedi: "Mümin diğer mümin için bir binanın tuğlaları gibidir, birbirlerini tutarak kuvvetlendirirler." (Buhari, mezalim ve Edep, Müslim, Birr)

Kendi insanlarımızın ve topraklarımızın düşman topları altında dövülmesini ister miyiz?

Sevgili peygamberimiz buyurur: "Sizden biri kendisi için arzu ettiğini kardeşi için de arzu etmedikçe (gerçekten) iman etmiş olmaz" buyurmuş. (Buhari, Sahih, İman, Müslim, İman, Ahmet, Müsned, 3/176, 272, 278)

İncitenin, incitene yardım edenin incitileceğini biliyor muyuz?

"Yapmadıkları bir şeyle mü'min erkek ve mü'min kadınları incitenler muhakkak bir iftira ve apaçık bir günahı yüklenmiş olurlar." (Ahzab 58)

Allah'ın yardımının Müslümana yardım etmekle geleceğini biliyor muyuz?

Sevgili peygamberimiz buyurur: "Herhangi bir Müslüman'ın canına, malına saldırıldığı, namusunun çiğnendiği bir zamanda ona yardım etmeyen Müslümanı da yardıma muhtaç olduğu yerde Allah yardımsız bırakır. Herhangi bir Müslüman'ın namusunun çiğnendiği, canına ve malına saldırıldığı bir zamanda yardımına koşarsa o Müslümanın da yardıma muhtaç olduğu zaman da Allah ona yardım eder."

Bu sözü sevgili peygamberimiz söylemiş, Cabir bin Abdullah dinlemiş ve Ahmed Müsned'inde 4/30, Ebu Davud Sünen'inde 4716 nolu hadis olarak rivayet etmiş.

"Yardım etmeye gücü yettiği halde yanında bir mümin ezilip alçaltıldığında ona yardım etmezse kıyamet gününde bütün halkın önünde Allah onu zelil eder"

Bu hadisi de Ebu Ümame, sevgili peygamberimizden dinlemiş ve Ahmed Müsned'inde 3/487 de rivayet etmiş.

Sevgili peygamberimiz, hakkımızda en doğru sözü söylüyor "Kişi sevdiğiyle beraberdir" (Buhari, Edep, hadis 5816, 5817, 5818, 5819)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi