Sivas’ta buz dansı..

Sivas’ta buz dansı..

Ve bu dansı daha iyi beceren Sivasspor tabiri amiyaneyle malı götürdü.. 0laya Sarı-Kırmızılı cepheden bakacak olursak, Galatasaray, Sivasspor gibi doksan dakika koşan bir takımın karşısına eksik kadroyla çıkmanın bedelini ödedi..
Üstüne üstlük koca bir 45 dakika, uzatmaları da hesap edersek 50 dakika bir kişi eksik oynarsanız maçı kazanamazsınız!.. Çünkü böyle ağır bir sahada bir kişinin eksikliği akordu bozar..
0yundan atılan yılların tecrübesi Ümit Karan nasıl böyle bir tufaya gelir?..
Bu maçlar bir bakıma her türlü hergeleliğin üst sınırda sergilendiği müsabakalardır..
Rakip, karşısındaki futbolcunun asabını bozmak için ve onu sahadan attırmak için elinden geleni yapar.. Nitekim Ümit’in saha dışına postalanmasından hemen önce Sivaslı futbolcu, Ümit’e iyice bir yerleştiriyor.. İşte Ümit de o an ne yapıyorsa yapıyor.. Yan hakeme küfür mü ediyor, bilemiyoruz artık!.. En iyisini hakem bilir..
Tabii, Sivas’ın 2-0’lık net ve de bileğinin hakkıyla aldığı galibiyeti küçümseyemeyiz, kimse de sulandırmaya kalkışmasın!.. Sezar’ın hakkı Sezar’a!.. Bu misalden yola çıkarsak, Sivas takımının maçı hakkıyla kazandığını söyleyebiliriz..
Yerinde ve zamanında yaptığı değişikliklerle maçı bir bakıma koparıp alan Bülent Uygun’un da hakkını teslim etmek gerekir.. Balili ve Sezer’in oyuna girmeleri Sivasspor’un ateşlenmesi, Galatasaray’ın ise tükenişi oldu..
Galatasaray’da, Meira ve Servet’in oynamaması başlı başına sıkıntı.. Lincoln ve Kewell’da olmayınca Baros sıfır çekti.. Bir tek Arda’nın çabasıyla da gemi yürümedi..
İki kelime de Sivasspor’un sahası için edelim..
Sivas, kış aylarını oldukça soğuk yaşayan bir şehir.. Allah vergisi bu!.. Kimsenin iklime müdahale şansı yok.. Ama sahayı güzel bir hale getirmek yine insanların işi..
Saha buz tutmuş!..
Kayan sanki slalom yapıyor..
Sivasspor gibi artık zirveye abone olmuş bir takımın saha meselesini halletmesi gerekir, diye düşünüyorum.. Rakipler bu mevsimde Sivas’ta top oynamaya korkar hale geldi.. Sadece rakipler de değil.. Sivaslı futbolculara da yazık..
Sivas Kulübü’nün önce sahayı halletmesi gerekir.. Yeni stadyum bir an önce yapılmalıdır. Hiçbir şey yapılamıyorsa yerden ısıtma filan düşünülmeli!.. Bu çile bitmeli artık..
Yoksa buz tutmuş bir sahada düşe kalka oynanan bir futbol zevk vermiyor..
Netice-i kelâm, Sivasspor’u kutluyorum..
Böyle bir sahadan 3 puan çıkardıkları için!..
¥
TEBRİK: ASKON Genel Sekreteri Mehmet Akif Bayramoğlu ve değerli eşleri Mihriban Hanım, Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda kızları Sena’yı evlendirmenin mutluluğunu yaşadılar.
Sena ve Ahmet kardeşlerimi tebrik eder, ömür boyu huzur, saadet ve afiyet dolu günler dilerim..
¥
TEBRİK: İşadamı Halil İbrahim Terekli de kızının mutluluğunu gören babalardan.. Bahçelievler-Piramit Garden’de yapılan merasimle dünya evine giren Özlem ve Saber’i kutluyorum ve ömür boyu mutluluklar diliyorum..
¥
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı..
Müftü Bey’le sadece dini meseleleri değil, hayatın diğer renklerini de konuşacağız.. Güzel bir program olacağını umuyorum..
Saat: 17.05-18.30 www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi