Gökhan Ünal, 10 milyon euro eder mi?

Gökhan Ünal, 10 milyon euro eder mi?

Kayserispor Başkanı Recep Mamur 10 milyon euro veren kulübün Gökhan ünal’ı alabileceğini söylüyor.. Tam Kayseri muhabbeti..
Devam ediyor Mamur; “Gökhan ünal ve Mehmet Topuz’un transferi için sezon başından beri yapılan baskılardan artık bıktık.. Gökhan ünal ile Mehmet Topuz’u satmayacağımızı defalarca açıkladık.. Masa başında çok hayali transfer haberleri yapıldı.. Artık son noktayı koyuyorum.. 10 milyon euro veren kulüp Gökhan ünal’ı alır.. Gökhan için Rusya’nın Rubin Kazan takımının önerdiği 7.5 milyon euroluk teklifi geri çevirdik..”
Mamur’a soruyorlar, “Peki, ya Mehmet Topuz?..” El cevap; “Açıklamam sadece Gökhan ünal ile ilgili.. Mehmet Topuz ile ilgili bir rakam vermiyorum!..”
İyi ki de vermiyor.. Artık ona da herhalde 20 milyon ister..
Ardından Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin anlatıyor: “Milli futbolcumuz Gökhan ünal, sezon sonunda sözleşmesini uzatmak istemediğini bize bildirdi.. Uygun bir teklif getiren kulübe Gökhan’ı transfer ederiz.. Kendisi de bu teklifimizi kabul etti.. Gökhan ile ilgili her teklife açığız.. Hatta, Gökhan’ı ara transfer döneminde de bir takıma transfer edebiliriz..”
Evet anlaşılıyor ki, Kayserisporlular Gökhan’ı gözden çıkartmış.. Ama malı ucuza kaptırmak istemiyorlar.. 0 itibarla da tabiri caizse zarf atıyorlar.. Nasılsa Fener’le Galatasaray aportta bekliyorlar ya!.
Tabii, bu kadar büyük meblağı yiyen çıkarsa..
Peki değerli dostlar; açık seçik konuşalım.. Gökhan ünal bu kadar para eder mi?.. 10 milyon euro bu, dile kolay.. Böyle ucuk kaçık meblağları telaffuz etmek açlık sınırının 600 YTL’yi geçtiği, yoksulluk sınırının ise 1000 YTL’yi aştığı bir memlekette nasıl karşılanır?..
Bana göre hiç hoş karşılanmıyor.. Bunları dillendirenlere duyurulur..
Biraz daha açalım; emeklinin yıllarca anası ağlamış.. Aldığı para ortalama 600 YTL.. İşçinin, memurun, esnafın durumu, hadi olsun olsun da emekliden bir-iki gömlek daha iyi olsun!.. 0lmaz ya, hadi olsun diyelim.. Diplomalı işsizlerin kol gezdiği ülkemizde aslan gibi işletme mezunları, koç gibi bilgisayar uzmanları, cep delik, cepken yırtık vaziyette geziniyorlar.. Demek ki, bunların pekçoğunun toplamı 10 milyon euro fiyat biçilen bir Gökhan ünal etmiyor.. Hele gariban emeklilerin yüzlercesi Gökhan’ın tek bacağı yapmıyor.. Hesap ortada..
Yukarıda Gökhan için bu kadar para eder mi, diye sorduk, ama cevaplamadık.. Şimdi söyleyeyim.. Sadece Gökhan değil, Türkiye’de futbolcuyum diye geçinen hiç kimse bu kadar para etmez..
“İyi be hoca, Avrupa’da futbolcuya dünyanın parası veriliyor, bundan haberin yok mu?..”
Evet, böyle düşünenler ve konuşanlar da olacak elbette.. Hemen cevaplayayım; “Bana ne Avrupa’dan, bana ne dünyadan!.. Ben, memleketimdeki ortalamaya bakarım..” Bir yerde alçak sürünme yapan çoğunluk, diğer tarafta, futbolcuya 10 milyon euro..
Yemez abi..
Toplumsal mutabakat böyle yakalanmaz..
Hem parayı kime veriyorsunuz?.. 20-25 yaşındaki çocuklara.. 0nlar ne yapıyor peki?.. Bazılarını ayıralım bir kenara ama pekçoğu abuk sabuk yaşıyor.. Kimi koluna dövme yaptırıyor.. Kimi şeytan sakalı bırakıyor.. Kimi jip üstüne jip alıyor.. Kimi manitasıyla teknelerde aşna fişne yapıyor.. Kimi de bir takım elbiseye 5-6 bin YTL veriyor.. Para çok ne yapsın çocuklar?.. Şuur noksansa, altyapı zayıfsa başka ne yapacak?..
Netice-i kelâm; Gökhan’ın ya da bir başkasının kazandığı parayla işimiz yok, gözümüz de yok!.. Allah herkese istediği kadar versin..
Ama insanlar dertli.. Daha dün, yolumu kesen bir kişi, sıcağı sıcağına 10 milyon euro meselesini hatırlattı..
Biz de hatırlatanı dinledik ve hatırlatalım istedik..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi