Karargah evleri

Karargah evleri

Önceki gün askeri savcılık Karargâh evleri ile ilgili bir operasyon başlattı. Soruşturma kapsamında İP Genel başkan vekili M.Bedri Gültekin de gözaltına alınanlar arasındaydı. ETÖ operasyonlarına şiddetli tepkiler veren İP, bu defa operasyonu sevinçle karşıladı. Çok geçmeden de gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı.
Karargâh evleri önce bir MİT belgesinde ortaya atılmıştı. Belgede İP’nin karargâh evleri vasıtasıyla, TSK’ya sızmaya çalıştığı, bu evlerde bazı genç subaylarla toplantıların yapıldığı ifade edilmiş, evlerin misyonu ve çalışma biçimine kadar birçok ayrıntı, şema halinde ortaya konulmuştu.
Bu evlere kimlerin gelip gittiğini, kaç genç subayın iğfal edildiğini yargılama sonunda öğreneceğiz.
Askerlik kurumu bir milletin siyasi varlık olarak(devlet) devamı için fevkalade önemli bir kurum. Ordusu dağıtılan milletlerin ne hale geldiğini Irak, Filistin örneklerinde çok acı biçimde gördük. Onun için Asker’in siyasi çekişmelerin dışında tutulması, itibarının korunması gerekiyor. Askerin siyasete karışması demek, silahın siyasetin aracı haline gelmesi demektir. Silahlı siyaset ise; demokrasinin, hukukun, huzurun tükenişidir.
Perinçek ve arkadaşları, yıllarca Fethullahçılar TSK’ya sızıyor diye gri propaganda yaptılar.
İslami duyarlılıklara karşı manipüle edilmiş askerlerin vehimlerini tahrik ettiler. Birçok suçsuz, günahsız insanı eşinin başörtüsü, dedesinin sakallından dolayı irticacı ilan edip mağdur ettiler. Şimdi anlaşılıyor ki; birileri cambaza bak diyerek el altından TSK’ya sızmaya çalışmış. Asker Fethullahçılar illüzyonuyla meşgul edilerek –karargâh evlerinde- sosyalist Türkiye hülyaları damıtılmış.
ETÖ davasının en önemli ayaklarından birini Karargâh evleri iddiası oluşturuyor. Bir darbe yapılacaksa önce bunu meşrulaştıracak bir zeminin, sonra da bunu gerçekleştirecek bir kadronun olması gerekir. İşte karargâh evlerinin önemi burada ortaya çıkıyor. Evlerde ağa takılan, eğitilen askerler tanklara bindirilerek ETÖ darbesinin final sahnesi çekilecekti.
Ama nasip olmadı, Final sahnesi şimdi rink arabalarına binilerek, Silivri, GATA, gibi mekânlarda çekiliyor.
ETÖ davasının akıbeti, biraz da Karargâh evleri soruşturmasının akıbetine bağlı. Karargâh evleri iddiasının çökmesi, Davanın bir yanının çökmesi, iddia ve isnatların bazı açılardan mesnetsiz hale gelmesi demek. Bir kaç gün içinde askeri savcılığın, gözaltına alınıp, bırakılan şüphelilerle ilgili kovuşturmaya gerek olmadığına (Takipsizlik) karar vermesi, iddiayı zayıflatacağından, ETÖ savcılarının işini zorlaştıracaktır. İP’lilerin sevinç çığlıklarının böyle bir beklenti veya duyum ile alakalı olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ancak, asker olmayan kişilerin, askerlikle alakası olmayan bir suçla ilgili olarak, askeri savcılıkça sorgulanması manidardır. Umarım bunun altından Ergenekon davasını çökertme planı çıkmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi