Bastı gaza ama geç kaldı..

Bastı gaza ama geç kaldı..

İnönü Stadı’nda keyif veren bir futbol müsabakasına şahit olduk.. Evet, Pazar gecesi oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçı ilk yarı itibariyle saman alevi gibiydi.. Ama ikinci devre gerçekten nefesler kesildi.. Rakibini sahasına hapseden bir Beşiktaş izledik..
Mustafa Denizli maalesef Beşiktaş’ı kobay gibi kullanıyor.. Bu maçı mutlaka kazanması gerekirken Bobo ve Delgado’yu kulübede oturtuyor.. Nobre ise tek forvet olarak sahada..
Buna mukabil Trabzonspor’un hocası Ersun Yanal, Gökhan Ünal ve Umut’a ilaveten Yattara’yı da sahaya sürmüş..
Deplasmanda oynayan takım 3 forvet, evinde oynayan ekip tek forvet..
Çözün bu bilmeceyi.. Çözebilirseniz tabii..
Trabzonspor aslında iyi bir oyun ortaya koyamadı.. Tek forvetli Beşiktaş’a karşı fazla hücum adamlarının avantajını kullandı ve Gökhan Ünal’ın ayağından şık bir gol buldu..
Ve hepsi de o oldu..
Başka pozisyonu yok çünkü Trabzonspor’un!..
Denizli, ikinci yarıda uyandı ya da birileri tarafından uyandırıldı.. İlk devre sahada gezinen Yusuf’un ve vasat bir oyuna imza atan Serdar’ın yerine Bobo ve Delgado’yu oyuna aldı ve bu değişim Beşiktaş’a hız getirdi..
Nitekim, beraberliği kurtaran isim Bobo oldu.. Brezilyalı futbolcu nefis bir kafa golü attı.. Delgado ise Trabzon defansını hırpaladı durdu..
Beşiktaş, maçı kazanabilirdi de!.. Ancak Trabzon gerilerini aşamadılar.. Bordo-Mavili ekibin gerçekten kaliteli bir defansı var.. Song.. Egemen.. Cale.. Tayfun.. Eski müsabakalara oranla daha iyi oynayan ve defansına yardım eden Hüseyin.. Cengâver gibi oynadılar.. Özellikle de Tony Slyva..
Evet, kaleci Slyva’nın üstün performans göstermesi sebebiyle bir golden fazlasını bulamadı Beşiktaş!..
Ve mutlaka kazanması gereken bir maçtan tek puanla çıktı.. 0ysa ki şampiyonluktaki iddiasını pekiştirmek için Trabzon’la ve averaj lideri Sivasspor’la arasındaki farkı pekâlâ 3’e indirebilirdi..
Kısmet bu işler!..
Mutlu sona ulaşmanın reçetesi evindeki maçı kesinlikle kazanmaktan geçiyor.. Kendi sahanda hovardaca puan dağıtırsan, deplasmanlarda da kazanamazsan, kimse kimseyi kandırmasın, şampiyonluk hayal olur..
Ancak, ikinci devre izlediğim takım özlenen Beşiktaş’tı..
Karakartal böyle oynasın, rakiplerinin korkulu rüyası olur..
Her müsabakada karşılarına Tony Slyva gibi kaleci çıkacak değil ya!..

Not: Gazeteci-yazar Halil Esendir’in hazırlayıp sunduğu “Bab-ı Âli” programında hayat hikâyemizin konu olduğu dakikaları ben de sizlerle birlikte izlemenin heyecanı içinde olacağım...
Program 2 bölüm... İlki bu akşam saat 19.00’da Samanyoluhaber TV’de...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi