Trabzon şaşırtıyor..

Trabzon şaşırtıyor..

Trabzonspor taraftarlarını tek kelimeyle şaşkına çevirdi.. Sanki gizli bir el Trabzonspor’un çarkını bozdu..
Evet, Avni Aker Stadı’ndaki maçlar son derece sıkıntılı oluyor Trabzonspor için.. Önceki hafta Denizlispor karşısında Trabzon’da alınan şok mağlubiyet, önceki gün ise Konyaspor önünde yine Avni Aker’de alınan 1-0’lık yenilgi..
Hatırlayın; bir ay kadar evvel oynanan Ankaragücü maçını.. 0 da Trabzon’daydı ve o müsabakayı da Trabzonspor uzatma dakikalarında zar zor kurtarmıştı..
Lafın kısası, Trabzonspor evindeki maçlarda resmen eriyor.. Kendi mahallesinde maç kazanamayan takımın da şampiyonluğu yakalaması son derece zor!..
Ama diyeceksiniz ki, Trabzon deplasmanda kazanıyor!.. Ya da hiç değilse berabere kalıp puan alıyor..
Yetmez!.. Kesinlikle yetmez!..
Bakın, şu an 45 puanı var.. Evindeki 2 maçı kazansaydı 51 puanla ligin kralı durumda olacaktı..
Bir de şu gerçek var ki, o hepsinden daha dikkat çekici.. Ersun Yanal’ın maalesef çalıştırdığı takımlardaki 2. yarı performansı berbat.. Hangi takımı çalıştırmışsa ve de ne hikmetse, ligin 2. sezonları başarısız geçiyor.. Sanki bütün hünerini ilk turlarda göstermek için atını mahmuzlayıp aşırı koşturan jokey görünümü veriyor Ersun Yanal..
Önce ne yapıyorsa yapıyor, Vestel Manisa, Gençlerbirliği, Ankaragücü örneğinde olduğu gibi takımı harekete geçiriyor, ardından da kan kaybına müdahale edemiyor..
Görünen köyün fotoğrafı böyle!..
Tabii, bundan sonra ne olur?..
Bitime 11 haftanın kaldığı bir ligde her takımın başına Trabzonspor’un yaşadığı iş kazaları gelebilir..
Ancak Trabzon’daki kazanın hayli hasarlı olduğu da kesin!.. Ve Bordo-Mavili ekibin bu kayıp puanları çok arayacak olduğu daha da kesin!..
Evet dostlar, şu durumda aşikar ki, bundan sonra lig zirvesinde depara kalkan her takım için oynayacakları tüm müsabakalar final niteliğinde geçecek.
Zararı en az olan ise ipi göğüsleyecek.
¥
Şaşırtmaya devam eden bir başka ekip de İstanbul Büyükşehir Belediyespor!..
Fener’i yen, Ankaraspor’u Ankara’da mağlup et, İnönü’deki maçta Beşiktaş’a kök söktür, ondan sonra evindeki maçlarda şakır şakır puan kaybet..
Enteresan!..
Enteresanı da bırakın, acayip!..
Bu defa da 0limpiyat Stadı’nda Denizlispor yendi Büyükşehirspor’u!.. Hem de 2-0 gibi net bir skorla..
Böylece, Büyükşehirspor tam rahatladım derken, yeniden düşme potasına girdi..
Ligde mücadele eden pekçok takımdan gerek tesis gerekse de bakım ve ekonomi noktasında ileride olan İstanbul Büyükşehirspor takımının acilen durumunu gözden geçirmesi gerekiyor..
Yoksa, “Abbas yolcu” misali, gitti mi gider!..
¥
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri, Fatih Belediye Başkanı Dr. Mustafa Demir..
Saat. 17.05-18.15 www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi