Mümkün değil

Mümkün değil

Korkak zenginin evine geceleyin kurşun sıktıktan sonra haber yayılınca koruma gönderen Mafya gibi çalışan, yıllardır Kuzey Irak’ta bir taraftan Kürt devleti oluşturmak için PKK’yı ve Barzani’yi desteklerken öbür taraftan istihbarat paylaşıyoruz ayaklarına yatarak Türkiye’ye trilyonluk mal satmaya başlayan İsrail’le stratejik ortaklık adına Mescidi Aksa’yı korumak için yıllardır kanlarını akıtan Filistinli Müslümanları dünyanın en büyük hapishanesinde aç, bî ilaç bırakanları, bu yaptıklarını düzeltmeden sevmem mümkün değildir.

Bağdat’taki İmamı A’zam Camii’nin yerle bir edilmesi için bomba atan uçakların bizim balkonumuzdan uçmasına izin verenleri sevmem mümkün değil.

Hasan’ı Basri’yi yetiştiren ve bir çoğumuzun çocuğunun adı Hasan olan Basra’nın harap edilmesine bizim hava sahamızdan ateş açılmasına göz yumanları görmezden gelmem imkanı yok.

Abdülkadiri Geylaniler, Rabialar, Hatibi Bağdadilerin yurdunda Müslüman avına çıkan conilere yardım ve yataklık edenlerle bir arada bulunmama imkan yok.

Bir buçuk milyon Müslümanın katillerine yataklık edenleri, petrol hırsızlarına merdiven olanları, sömürgeye köprü görevi olanları sevmem mümkün değil.

Yönünü Bush’a dönünce zorunlu olarak Filistin’e, çeçenistan’a, Afganistan’a, Irak’a sırt çevirenlere mazeret üretmek mümkün değil.

Meydanlarda “Kahrolsun Amerika” diyerek Amerikan Cumhurbaşkanlarının maketini yakanlardan 264 tanesini 2003’te 1 Mart tezkeresini, altmış bin Amerikan askeri Mardin’e yerleşsin diye oy kullandırtanları sevmem mümkün değil.

Irak’ta Müslüman öldürmekten yorulanlardan dinlenmek için Antalya’ya gelenler rahat etsin diye bu Müslüman milletin hazinesinden para çıkararak, Haçlıların kılıcıyla toprak altında kefensiz yatanların üstüne kilise yapanları affetmem mümkün değil.

1800 şubesi ve 350 000 (üç yüz elli bin) üyesi olan bir Milli Gençlik Vakfı’nı (MGV) kapatanları sevmem mümkün değil.

Ecevit’in Başbakanlığı zamanında MGV’nin kapatılması için dava açılır. 25. Hukuk Mahkemesi’nin 19/11/2002/755 tarih ve sayılı kararıyla kapatılmamasına karar verir ama MGV’den yetişen AKP kadrosu davayı temyiz etme ve etmeme hakkı varken kapatılması için temyize gönderir ve kapatılır.

İşte böyle bir haleti ruhiyeyi sevmem mümkün değil.

Her il ve ilçedeki halkın yaptığı dev gibi İmam-Hatip okullarına el konuldu. Başka okullara verildi. Haydi burada bahaneniz vardı, YöK öyle istiyordu.

Ya şimdi il ve ilçelerdeki Kur’an kursları niçin boş? Sivil toplum kuruluşlarının açtığı Kurslara rağbet fazla olduğundan imtihanla alırken Diyanet İşlerinin yönettiği Kur’an kursları öğrencisizlikten kapanıyor.

Bir çok il ve ilçenin vaizi yoktur. Bir zamanlar üç bine yakın vaizlik kadrosu varken şimdilerde binikiyüzaltmış civarındadır.

İlk defa Haseki eğitim merkezinin Kur’an kıraatı, aşere takrip tayyibe bölümünün içini boşalttınız.

“Hasekiye de Generaller karışıyor” iması yapanları, bütün bu telefatlarını telâfi etmeden sevmem mümkün değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi