Bayrak'la siyaset

Bayrak'la siyaset

Ellerine bayrak alıp sopa gibi sallamakla milliyetçi olacaklarını sanıyorlar.O bayrağın bir manası var, ruhu var.Bayrağın ruhunu kabzederek, onun temsil ettiği değerlere saldırarak milliyetçi olunmaz.

Kaç zamandır şanlı bayrağımız milli değerlere fütursuzca saldıranların alemi haline geldi.önüne gelen bayrağı kullanıyor.Mezhepçilik, bölgecilik, ayırımcılık yapan bayrağımızın gölgesine sığınıyor.Bayrak, bir milletin remzidir.Küçük siyasetlerin,çirkin hesapların aleti olamaz.

Fikrine güvenen ben buyum der.İnancının, düşüncesinin doğruluğuna güvenen kendisini olduğu gibi takdim eder, başka referanslar aramaz.Bayrağa, Atatürk’e sığınıyorsan, savunduğun şeye inanmıyorsun demektir.

Daha düne kadar bizde müslümanız diyenlere bakın,birkaç günde ne Müslümanlık kaldı ne insanlık….

Bu şirretliğe, bu çirkefliğe Müslümanlık diyebilir misiniz? Bu kini, bu öfkeyi, bu düşmanlığı hangi insanlıkla bağdaştırabilirsiniz?

Celal Şengör’ü tebrik ediyorum. Adem-havva safsataları diyerek gerçek hüviyetini ortaya koyduğu için.Dine, İslam’a karşı olduğunu itiraf ederek, daha hala bu azgın azınlığın laikliği savunduğuna inananlara gerçeği gösterdiği için.

Bu yapılan laiklik maiklik değildir. Laiklik din ve vicdan hürriyetidir.Devletin bütün din ve ideolojiler karşısında tarafsız olmasıdır. Bu açıkça din düşmanlığıdır, milliyet düşmanlığıdır. Milletin laikliğe şüpheyle, tereddütle bakmasının sebebi de budur. Bu azgın,bu şirazesinden çıkmış, seneler, seneler …boyunca milleti sömürmüş, azınlık yüzünden millet laikliğe hep kuşkuyla bakmıştır.

Ona buna Atatürk düşmanı demek kolay.Bu milletin Atatürk’le, tarihi şahsiyetlerle asla bir meselesi olmamıştır.Bilakis Atatürk’ü de, diğerlerini de hep hayırla yad etmiştir, sevmiştir.. Ama bu adamların getirdiği değil Atatürk, kim olursa olsun bu millet sevmez.Din düşmanlığı yap Atatürk, milliyet düşmanlığı yap Atatürk, bölücülük, mezhepçilik, bozgunculuk yap Atatürk,yak, yık, böl, parçala Atatürk..Böyle bir Atatürk’ü bırakınız milleti,

Atatürk hayatta olsa yaşatmazdı.

Atatürk düşmanı arayanlar, ,Atatürk’ü bu milletten koparmak için yapmadık kepazelik bırakmayanların iyi baksınlar. Atatürk’ü bir sopa, bir işkence aracı haline getirenlere Atatürk’ü bütün cürüm ve kabahatlerini örten bir sığınak gibi kullananlara iyi baksınlar. Düşmanlık arıyorsanız, düşmanlık budur!

Atatürk, solculuğun, mezhepçiliğin zemini olamaz.Anıtkabir’i sol mitinglerin kürsüsü haline getirmek –Atatürk’ün-emanetine en büyük ihanettir.Ortak değerleri, ona buna alet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Anıtkabir slogan atılacak yer değildir.Sol’un her mitingine anıtkabir’in kapılarını açmak , Atatürk’ü bu milletin ortak değeri olmaktan çıkarıp, sadece bir azınlığın malı haline getirmektir.Buna kimsenin hakkı yoktur.

Türkiye bu filmi daha önce de gördü.O zaman orak çekicin, kızıl yıldız’ın altında yürüyorlardı.Şimdi biraz akıllandılar ay-yıldız’ın altında yürüyorlar.O zaman Mao-Lenin diye yırtınıyorlardı, şimdi Atatürk diye bağırıyorlar. O zaman kimseyi kandıramıyorlardı, şimdi bayrak’la Atatürk’le iğfal edebiliyorlar..

Ama o zaman da, şimdi hiç değişmediler…Hep aynı kaldılar, aynı hedefe yürüdüler…

Bu laiklik değil,, Atatürkçülük hiç değil, bu başka bir şey...

Şanlı Bayrağımızın cazibesine kapılıp peşlerinden gidenlere duyurulur.

Oyuna gelmeyelim.



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi