Harç bitti yapı paydos!..

Harç bitti yapı paydos!..

Evet, Fenerbahçe “çıkmayan candan ümit kesilmez” umuduyla gittiği Ankara’dan bir kere daha eli boş dönünce bize de başlıktaki sözü söylemek düştü.. Aslında şampiyonluğun başka baharlara kalacağı daha da öncelerden belliydi ancak dedik ya, çıkmayan can hesabı..
Değerli dostlarım, Ankara bu sene Fenere yaramadı..
Hacettepe, Gençlerbirliği ve son olarak ta Ankaraspor mağlubiyetleri.. Bir de Ankaragücü önündeki beraberlik!.. Alınan 1 puana karşılık kaybedilen 11 puan..
Ankaraspor önündeki Fenerbahçe’ye bakıyorum, inanın ki mahalle takımı görüntüsünde.. Senede tıkır tıkır 5 milyon euro alan Roberto Carlos’u seyrediyorum, sirk hokkabazlarını andırıyor Carlos!.. Ne yaptığı belli olmayan, bazen artistik hareketler çeken, bunları yaparken de topu kaybeden bir futbolcu eskisi, gibi..
Aldığı her topu rakibine hediye eden Selçuk.. Sağbek Ali Bilgin(!).. Müsabakada tek olumlu hereketini gören var mı Ali Bilgin’in?.. Uğur Boral sol kulvarda topları ezip durdu.. Deivid’den ilaç için tek müsbet hareket yok!.. Güiza serseri mayın gibi gezinip duruyor.. Bu sistemde de futbolu unutup öyle dönecek İspanya’ya herhalde..
Biraz Yasin’le Önder çabaladılar.. Biraz da Emre Belözoğlu.. Maç sonunda duyduk ki Emre sakatlanmış.. Emre’de oynamayacaksa şayet kupa maçında işi çok zor Fener’in!..
Yukarıdaki ifadeleri kullanırken “acaba takıma haksızlık mı yapıyorum” diye kendi kendime soruyorum.. Evet, takımın yarısı sakat ve cezalı.. İyi de Fenerbahçe gibi üst düzey kulüplerin yedek kadrosunun da en azından as futbolcular kadar kaliteli olması gerekmez mi?..
Hasıl-ı kelam; sakatlıklar, cezalar, yöneticilerin adam gibi bir transfer yapamamaları, aksine eldeki elemanları da kaçırmaları, insana elektrik vermeyen, soğuk, sert, şevkatsiz, buz gibi bir Luis Aragones profili, bunun neticesinde de futbolcuların sahaya yüreklerini koyamamaları, hatta birbirleriyle kavga durumuna bile gelmeleri, Fener takımının bu sezon erken havlu atmasına sebep oldu..
Şimdi yarın Sivasspor’la Sivas’ta son derece önemli bir kupa yarı final rövanş karşılaşması var..
Fener eksik!..
Hem de az buz değil..
Yalnız şu da var;
Kadrosunda kimler olursa olsun, isterse tamamen yedeklerle çıksın, ismi Fenerbahçe!..
Direnecek ve hiç değilse bu seneki imajı daha fazla bozmayacak..
Lig gitti..
Bir de kupa giderse, ayıklasınlar o zaman pirincin taşını..
Ayıklayabilecek babayiğit kalırsa şayet!..

NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri, kısa adı UGETAM olan İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma Mühendislik Sanayi A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç..
Saat: 17.05-18.15
www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi