Bu silahlar neyi anlatıyor?

Bu silahlar neyi anlatıyor?

Kaç gündür Saylan edebiyatı ile yatıp, Haberal edebiyatı ile kalkanlara Dalan’ın İstek vakfı arazisinde yakalanan silahlar iyi bir cevap oldu.10 Lav silahı,10 roketatar, TNT, Dinamit kalıbı, el bombası, ses bombası, yüzlerce fişek, Ergenekon medyasına adeta işte hafife aldığınız örgüt diye haykırıyor.

Bulunan silah ve mühimmatın tamamı, ağır silah grubunu oluşturuyor. Tank ve zırhlı araçlara karşı kullanılan lav silahları örgütün hedefleri açısından yeterince fikir verici. Bu silahlarla bırakınız darbe yapmayı, savaş bile çıkarmak mümkün.30 Yıldır can alan PKK terör örgütünde bile havanlar, roketatarlar hatta TNT kalıpları bulunmasına rağmen bu ölçüde lav silahı yakalanamadı.

ETÖ’ üyesi veya sempatizanları için atom bombası bile bir şey ifade etmez..AKP’yi devirmek için her yolu mubah görmek, en yasadışı girişimleri bile meşrulaştırıyor. Hâlbuki AKP bir teferruat, Esas olan demokrasinin, millet iradesinin, yok edilmesidir.21.Yüzyılda herhangi bir gurubu hedef alan bir darbe artık Türkiye’nin bölünmesi, bir anlamda tarih sahnesinden silinmesi demektir.

Dünya, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, insanların daha müreffeh daha mutlu yaşaması için her gün yeni hamleler yaparken, Türkiye’nin birkaç muhterisin keyfi için geriye gitmesi, demokratik kazanımlarından taviz vermesi mümkün değildir. Kaldı ki bundan sonra yapılacak her darbe taraf olacak, dolayısıyla karşısına aldığı kesimlerin her türlü mücadelesini de haklılaştırmış olacaktır.

ETÖ’yü sadece bir partiye karşı kurulmuş, yasadışı bir yapılanma olarak düşünmek yanlıştır. Hizbullah ile PKK ile Çetelerle, uyuşturucu kaçakçılarıyla iş birliği yapacak kadar gözünü kan bürümüş bir örgüt var karşımızda. Bu yapılanma, bugüne kadar PKK’nın niye bitirilemediğini, bölücülüğün niçin bu kadar mesafe aldığını da gözler önüne seriyor. Onun için AKP gitsin diye bu suç örgütünün arkasında mevzilenenler aslında PKK’nın, Hizbullah’ın, uyuşturucu mafyasının arkasında mevzilenmiş oluyorlar.

Medyada olayı tahfif etmek, basitleştirmek, olduğundan küçük göstermek için yapılan bazı yayınların arkasındaki mantığı anlamak mümkün. İstikbalini Terör örgütünün geleceği ile birleştiren önemli bir yazarçizer takımı var. ETÖ operasyonu ile hayallerinin suya düşmesi ve içeri tıkılma endişesi onları ister istemez bu hain suç örgütünün arkasında durmaya mecbur ediyor. Çünkü özgürlüklerini korumak biraz da ETÖ operasyonunun mümkün olduğunca dar tutulmasına bağlı. Onun için her operasyondan sonra avazları çıktığı kadar bağırıyor, laiklik elden gidiyor derken aslında lisan-ı hal ile bizim istikbalimiz elden gidiyor demek istiyorlar. Boğazına kadar suça batmış, kendi hasis menfaatleri için milletinin geleceğini satmış bu yazar esnafına karşı uyanık olmak herkesin üzerine düşen bir borçtur.

Yakalanan onlarca lav silahı,

Yüzlerce el bombası, sis bombası,

Yüzlerce roket atar, binlerce roketatar mermisi,

Kilolarca TNT, dinamit kalıbı, işaret fişeği

Yüzlerce irili ufaklı silah, binlerce mermi bizi hala kendimize getirmiyor, nasıl bir kan deryasının eşiğinden döndüğümüzü göstermiyorsa, bizi artık Sur-u İsrafil’den başka hiçbir şey kendimize getiremez. Bu silahlara bakarak, bu operasyonu yapıp çocuklarımızın hayatını kurtaranlara her gün oturup kalkıp dua etmeliyiz. Tabi biraz vicdan, biraz basiret, biraz insanlık taşıyorsak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi