Onur mücadelesi

Onur mücadelesi

Demek ki oluyormuş..
Demek ki, Sivasspor gibi lig zirvesinin kralı karşısında %70 eksik kadroyla da olsa istenilen netice alınıyormuş..
Ve demek ki, son iki haftadır, rakiplerinin, federasyonun, bazı medya mensuplarının, kısacası pek çok kişinin tokatlayıp adeta şamar oğlanına çevirdiği Fenerbahçeli futbolcular, işi “şeref, haysiyet mücadelesi” olarak gördüklerinde zoru kolaya çevirebiliyorlarmış..
Evet değerli dostlarım; Fener takımı eksiğine gediğine rağmen 0-0’lık skorla turu geçip Türkiye Kupası’nda finale kalan taraf oldu.. Ve bunu da gerçekleştirirken fazla zorlanmadı..
Sivasspor’un üst üste direklerden dönen topları vardı.. Kamanan’ın, Sylla’nın ve İbrahim’in kaleci Volkan tarafından kurtarılan mühim pozisyonları vardı..
Ya Fener’in kaçırdıkları?..
Neredeyse 10 tane..
Yani; Sivas’ın girdiği pozisyonların iki misli..
Özellikle de ikinci yarı..
Vederson.. Güiza.. Deniz..
Kaçar tane pozisyonu es geçtiler..
Herşeye rağmen, Fenerbahçe hakkıyla finale kalan taraf oldu..
Başlıkta da belirttiğimiz gibi, son haftaların ağır yaralısı Fenerbahçe, A kadrodan 7 eksiğiyle Sivas’ta sahaya çıkarken, taraflı tarafsız çok kişi bu maçı Sivasspor’un 2 fark yapıp kazanacağını ve dolayısıyla da turu geçeceğini düşünüyordu..
Ancak; Pazartesi günkü “Harç bitti, yapı paydos” başlıklı yazımda “Kadrosunda kimler olursa olsun, isterse tamamen yedeklerle çıksın, ismi Fenerbahçe!..” demiştim..
Sonuçta da Fenerbahçe’nin yedek elemanları başta Yasin, Önder, Gökhan Emreciksin, Ali Bilgin, kaleci Volkan Babacan olmak üzere en az iki kişilik oynayarak turu Fener taraftarlarına hediye ettiler..
Peki; eksik Fenerbahçe’yi evinde yenemeyen Sivasspor çok mu kötüydü?..
Kesinlikle hayır!..
Fenerbahçe daha dikkatliydi..
Futbolcular müdafada düzgün hamleler yaptılar.. Kademeye doğru girdiler.. 0rta saha oyuncuları topa daima yakın oldular.. Eğer Güiza’nın yanında bir de Semih oynasaydı, bu oyun planıyla sahadan 2-3 fark yapıp ayrılırdı Fenerbahçeli futbolcular!..
Takip edenler bilir, Ankaraspor karşısında pecmürde, silik ve şahsiyetsiz bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe’yi tenkit etmiştik!..
Sivas maçındaki diri ve istekli Fener’i de bu şekilde değerlendiriyoruz..
0bjektiflik de budur zaten!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi