Sahi, bu Hacettepe mi düşüyor?..

Sahi, bu Hacettepe mi düşüyor?..

Ankara’da oynanan Hacettepe-Galatasaray müsabakasını izledikten sonra “Bu takım mı küme düşüyor?” diye kendi kendime sormadan edemedim..
Galatasaray karşısında üst düzey bir Avrupa ekibi gibi geldi bana Hacettepe ve maçı da bileğinin hakkıyla 2-0 kazandı..
Kaleci Ercüment’ten, 0rhan Şam’a, 0lgay’dan, Zoko’ya, Patiyo’dan, Ümit Tütüncü’ye ve Ümit’in yerine oyuna sonradan giren İbrahim Şahin’e kadar, on numara mücadele verdiler mor menekşeli futbolcular..
Ama inanılacak gibi değil, bu takım küme düşüyor!..
Başka bir deyişle, kurtulması mucize..
Fildişi Sahilleri’nden Zoko isimli bir futbolcu izledim.. Fuleli koşusu ve ani ayak hareketleriyle Galatasaraylı müdafa elemanlarını ezdi geçti..
Maliyetini sorsanız bilmiyorum, ama mutlaka 500 bin doların altındadır.. Hacettepe yöneticileri öyle bol parayı nereden bulacaklar da dağıtacaklar..
Yine Kongolu Patiyo’yu keyifle seyrettim.. Koşu var, varyete var, kıvraklık deseniz A kalite!.. Galatasaray kalesine öyle bir plase bıraktı ki, İtalyan De Santics kımıldayamadı bile..
Ya İbrahim Şahin’in kafa golü?..
Hazırlanışı ve atılışı ile tam jeneriklik..
Sezonun en klâs golleri arasına da rahat girer..
Kartvizitinde büyük takımların yöneticisi yazan zatlara sormak lazım; “Kardeşim, elin oğlu böyle iş bitirici elemanları bulurken, sizler, futbolcu yerine balık avlamaya mı gidiyorsunuz?..”
Gelelim Cim-Bom’a..
Evet, Lincoln’lü, Kewell’lı, Baros’lu, Galatasaray da önemli goller kaçırdı.. Ancak, kalesinde devleşen kaleci Ercüment’i geçemedi.. Ercüment’in kurtardıklarını bana göre yarım Ercüment etmeyen De Santics içeri buyur edince maçın sonucu da ortaya çıktı..
Sarı-Kırmızılılar bu neticeyle ligin bitimine 4 hafta kala UEFA şansını da zora soktu.. Üstelik taraftarlarıyla da arası iyice açıldı..
“Bülent Korkmaz istifa” diye bağıranların bana göre haklılık payları son derece az!..
Bülent Korkmaz istifa eder, ya da etmez.. Kendisinin bileceği bir iş.. Ancak, Bülent’ten daha önce tası tarağı toparlayıp gitmesi gerekenler yok mu acaba?.. UEFA Kupası’nı kazanmış, pek çok Avrupa devi sayılabilecek takımı içerde dışarda mağlup etmiş bir takımın yöneticileri takımın şu anki durumundan sorumlu değiller mi?..
Vurun abalıya!..
Bülent Korkmaz istifa(!)..
Hacettepe maçında tüm kartlarını oynadı Bülent!.. Sadece, futbolu bitmiş, sahada yürüyecek hali kalmamış Hasan Şaş’ı oyuna alması eleştirilebilir.. Futbolcu oynamazsa antrenör ne yapsın?.. Bülent çıkıp oynayacak değil ya!..
Netice-i kelâm; Galatasaray cephesinde harç bitti yapı paydos!..
Enteresandır, Fener’in makûs talihi, Galatasaray’ın da yakasını bırakmadı..
Çektiler birbirlerini girdaba!..
Ali Sami Yen imzalı, kavgalı-gürültülü, kırmızı kartlı, bol yumruklu, tekmeli, sonunda da cezası okkalı bir maçın sonunda beraberce gümlediler..
Sonları aynı oldu..
Müslüm Gürses’in şarkısı gibi.. Talihsizler!..
¥
Evet, ligde hiçbir iddiası kalmayan Fenerbahçe, şampiyonluğu kovalayan Beşiktaş’a karşı İnönü’ye çıkıyor..
Tarihi bir derbi daha.. Umarız, Ali Sami Yen’deki gibi kavga-küfür olmaz.. Fener-Beşiktaş maçlarında bu tür şeyler zaten olmuyor..
Kartlar bile az çıkıyor!.. Ne hikmetse film Ali Sami Yen’de kopuyor..
Neyse..
Dileğimiz, yeni sezonda böyle şeylerin bitmesi..
Beşiktaş 4-5 yıldır Fener’e karşı olumsuz neticeler alıyor.. Özellikle de kendi evinde kaybediyor.. Bugün ne olur?.. Hayati bir müsabaka.. Fenerbahçe rahat.. Türkiye Kupasında finalist oldu.. Kupayı alamasa bile UEFA Kupası’na katılma şansını yakaladı.. Buna mukabil Beşiktaş stresli.. Maçı kaybettiği an büyük avantaj kaçacak.. Hele de Sivasspor, Gaziantep önünde kazanırsa ara açılacak!..
Geçen yıl İnönü’de kaybeden taraf Beşiktaş olmuştu..
Önceki sezon yine İnönü’de Kezman’ın golüyle Beşiktaş’ı yenip adeta şampiyonluğu Kartal’ın pençelerinden söküp almıştı Fenerbahçe!..
Daha önceki sene de aynı şekilde.. Tuncay’ın son dakika golü vs..
Bakalım bugün neler olacak?..
Mustafa Denizli’nin usta taktisyenliğine karşılık, Luis Aragones Avrupa Şampiyonu yaptığı İspanya’nın hocası olduğunu hatırlayabilecek mi?..
Yoksa, uyumaya devam mı edecek?..
Her şeye rağmen centilmence bir müsabaka temenni ediyoruz..
Sevgi, kardeşlik ve dostluğun ön plana çıkacağı bir maç olsun!..
-
TAZİYE: Futbolumuza uzun yıllar hizmet etmiş, hal ve hareketleriyle saha dışında da beyefendi olarak tanınan Sedat Balkanlı kardeşimin vefatına gerçekten üzüldüm.. Ancak yapacak bir şey yok.. Emir Büyük Yerden!..
Sedat Balkanlı’ya Allah(cc)’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.. Mekânı cennet olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi