Biraz da böyle olsun

Biraz da böyle olsun

Yani hep Fenerbahçe yenecek diye bir kural yok.. Biraz işin içinde denge olsun!.. Fener iyi takım ama Galatasaray da “üzümlü kek” değil elbette.. Neticede Sarı-Kırmızılı ekip çıktı Kadıköy’e ve doksan dakika mücadeleci bir oyun sergileyerek Fenerbahçe’den beraberliği söke söke aldı. Hatta biraz da şansı yaver gitseydi ikinci maç için büyük avantaj sağlayacak bir neticeyle dönerdi evine..
Fenerbahçe eski maçlara nazaran tatsız-tuzsuz bir oyun ortaya koydu.
Alex, bir iki hareket ve tek şutun dışında yoktu, Deivid ise maç boyu kayıplardaydı...
Yılların kurdu Feldkamp, Fener’i iyi etüt etmiş.. Fenerbahçe’nin sağ kulvarı “otoban” gibi kullandığının farkına varmış ve o mevkinin çarkını bozmak için bir plân hazırlamış. Plânı, “Gökhan-Deivid” ikilisinin arasındaki muhaberat hattını kesmekti..
Ve kesti de!.. İşte o zaman Fener’in işi bitti.
Tabii, bir de “kasap Servet”in Semih’e “ana-baba katili” gibi girip sakatlaması olayı var.. Böyle hareketler futbolcuya yakışmaz!.. O hareketi yaptığın kişi de bu futboldan ekmek yiyor ey kasap Servet!.. Ya ayağı kırılsaydı Semih’in?.. Bu, Semih olmazdı da sen olabilirdin!.. Biz, yine vuran için aynı duygularda olurduk..
Sözün özü; Galatasaray kupa derbisinin ilk ayağında Fener’den daha iyi gözüktü.. Bir başka deyişle, salladı ama yıkamadı. Rövanş ne olur?.. Maçı ortada olarak görüyorum.. Hatta Fenerbahçe’ye % 51 şans bile verebilirim.. Niye verebilirim?.. Fener deplasmanda daha iyi oynuyorda ondan..
Tabii, bu bana göre böyle..
-
Milli Takım 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri için bugün İsveç önünde..
özel bir müsabaka ama maçın özeli-sözeli olmaz, çünkü maç maçtır!.. Hele de Milli Takım seviyesindeyse..
İsveç, yıllar boyu Dünya kupalarına, Avrupa şampiyonalarına katılmış bir ülke.. Futbolda da yerleşmiş bir stilleri var.. Zaman zaman da dünya futboluna armağan ettikleri Kurt Hamrin gibi, Henrik Larssen, Zlatan İbrahimoviç, Ravelli, Brolin gibi yıldızlarla futbol âleminde yer bulmuş bir ekip..
Netice itibariyle kolay bir takım değil İsveç!..
Ama bizim çocuklara da güvenmemiz gerekir..
Güveniyoruz da!..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi