Ustalar resitali...

Ustalar resitali...

Yaza girdiğimiz şu günlerde gazeteler, sivil toplum teşkilatları, dernekler ve benzeri kuruluşlar da futbol turnuvaları düzenliyorlar..
Amaç belli.. Sporun tanımında da yer alan, dostluğun, sevginin, centilmenliğin ve kardeşlik ilişkilerinin gelişmesini sağlamak..
Bu duygu ve düşüncelerle Ümraniye Belediyesi de boş durmadı ve bu yıl ikincisine imza attığı Gazete-TV çalışanlarından oluşturulan ve 32 takımın mücadele ettiği “Ümraniye Medya Kupası”nı düzenledi..
Kupanın şampiyonu VAKİT gazetesi oldu.. Geçen yıl da katılmışlardı ve finalde talihsiz bir biçimde kaybetmişlerdi..
Bu defa işi sıkı tuttular ve onursal başkanları Nuri Karahasanoğlu’nun himayelerinde kupayı gazetenin müzesine götürdüler.. Finale gelene kadar önlerine kim çıktıysa devirdiler ve finalde de NTV’yi 3-1 yenerek Ümraniye Medya Kupası’nı aldılar..
VAKİT Spor’un acar futbolcularını tebrik ediyoruz..
Bir tebrik de Ümraniye Belediye Başkanlığı’na..
Spor keyfini müesseselere yaydıkları için..
¥
Geçtiğimiz günlerde heyecan dolu bir başka futbol turnuvasını da MÜSİAD tertipledi.. MÜSİAD sektör kurullarından oluşturulan takımların katılımıyla Mayıs ayında başlayan halı saha futbol turnuvası 13 Haziran 2009 Cumartesi günü 3.-4.’lük maçı, şöhretler müsabakası ve final maçıyla sona erdi..
Final müsabakası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Spor Tesisleri’nde yapıldı.. Önce turnuvanın 3.’sü belirlendi.. Sağlık Sektörünü mağlup eden Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektörü, genç golcüsü Mustafa Özey’in attığı şık gollerle ve Necati Saruhan’ın komutasında kupanın 3.’sü oldu..
Ardından şöhretler maçına geçildi.. Varyetesi bol bir gösteriydi.. Kimler vardı?.. Kimler yoktu ki.. Bu sezon Mersin İdmanyurdu takımını Bank Asya 1. Ligi’ne çıkartan futbolcuların en başında gelen eski Galatasaraylı klas forvet Faruk Atalay!.. MÜSİAD Genel Başkanı Fenerbahçe âşığı Ömer Cihat Vardan.. Kilolu görünümüne rağmen atom karınca misali koşan Bahçelievler Belediye Başkanı 0sman Develioğlu.. Yaptığı klâs hareketlerle ve attığı gollerle “Ben futbolcuyum” diyen Türkiye Gazetesi Spor Müdürü Sadık Söztutan.. TÜMSİAD Başkanı Mehmet Yıldırım.. Futbolu İstanbul’un arsalarında öğrenmiş yılların tecrübesi Aksaraylı Turan Yalçın ve Fatihli Recep Ertemel..
Verdiği milimetrik paslarla “Schuster Fevzi” lakabını haklı olarak kazanan Fevzi Saruhan!.. Türkiye’nin yetiştirdiği usta eldivenlerden ve aynı zamanda da turnuvanın koordinatörü olan kaleci Gürbüz Aksu!.. Zekeriya Beyaz’la girdiği polemikler sonrası halkın teveccühünü kazanıp televizyon tartışma programlarının vazgeçilmez ismi olan oyuncak aleminin duayeni Galatasaraylı Fatih Varlık.. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı.. MÜSİAD Genel Merkez çalışanlarından Mustafa Tokel.. Takım üzerinde kurduğu otoriteyle ve de yaptığı yerinde ikaz ve kurtarışlarıyla Volkan Demirel’e rakip olabilecek kabiliyette gördüğüm kaleci Bayram Şenocak.. Yeşil Kundura’nın prenslerinden Serdar Yeşil.. MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı çalım uzmanı hasbi Galatasaraylı Mehmet Nuri Görenoğlu.. Bu arkadaşlarımızın oynadığı müsabakada klâs hareketler izledik.
Şöhretlerde ismi geçen ancak sakatlıkları sebebiyle oynamayanlar da vardı.. Meselâ; geçen turnuvanın yıldızlarından olan ve attığı kafa golleriyle ünlü MÜSİAD 3. dönem Başkanı Fenerbahçeli Dr. Ömer Bolat.. Futbolu aklıyla oynayan pas ustası Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Beşiktaşlı Nuh Albayrak.. Ve de en ufak bir ters harekette baldırı çeken bendeniz Sami Özey!..
Biz oynamaktan ziyade seyretmekle yetindik.. Ekabir takımından Eyüp Akbal yanıbaşımızdaydı.. Ayrıca, Abdurrahman Kaan, Hikmet Köse, Zeki Kaldırım, Murat Özgener, Coşkun Topaloğlu, İbrahim Toprak, Erdal Cesar, Türk Standartları Enstitüsü İstanbul Hizmet Belgelendirme Müdürü Dr. Cahit Atlı, Zekeriya Kaan, Abdülhalık Selman Hoca, Ali Reis Topçu, Yakup Tüfekçi, Türkiye Gazetesi spor yazarı ve hakem hocası Ömer Faruk Ünal ve Necati Saruhan’la birlikte, sahada top koşturanları değerlendirip sohbet ettik..
MÜSİAD yöneticileri ve üyeleri arasında neler varmış neler!.. Ülkemizi ekonomik anlamda sıçratmak için projeksiyonlar üreten MÜSİAD’lı kardeşlerimiz bu işleri yaparken elbetteki paraya da yön veriyorlar ve de hükmediyorlar.. Meğer hükmettikleri sadece para değilmiş.. Topa da hükmediyorlarmış.. Hem de o biçim!.. Meselâ, FAKİR’in Türkiye Distribütörü Saruhan Şirketler Grubu’nun yöneticilerinden olan Sadık Saruhan!.. Bir başka ifadeyle, Maradona Sadık!.. Biraz daha idman yapsa Birinci Lig neyse de, BANK ASYA’da kesinlikle boy gösterir Sadık Bey!..
Final maçında, İnşaat Sektörü, Makine Sektörü’nü 3-2 yenerek kupanın sahibi oldu.. Sadık Saruhan nefis bir gol attı.. Dizayn Makine Yönetim Kurulu Başkanı ve kılığıyla kıyafetiyle hâzâ kaleci görünen Necmettin Öztürk kımıldayamadı bile!.. Yalnız Zeki Akbal beni hayal kırıklığına uğrattı.. Formda değildi Zeki kardeşim!.. Halbuki gol ustasıdır, yakaladığında affetmez!..
Netice-i kelâm; futbol güzel bir spor değerli okuyucularım.. Hele de özünde kardeşlik sevgi ve centilmenlik hasletlerinin ön plana çıktığı böyle organizasyonlar olduğunda keyif katlamalı oluyor..
Yenen de mutlu, yenilen de.. Kin yok.. Kavga yok..
Herkes birbirine saygılı ve şevkat dolu..
Bu da MÜSİAD’ın bereketi olsa gerek..
¥
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri Dr. Ömer Bolat..
Ekonomi.. Siyaset.. Spor.. Aktüalite.. Hepsi bu programda..
Dr.Ömer Bolat’la ayın panoramasını kaçırmayacağınızı umuyorum..
Saat:17.05 www.lalegulfm.com
¥
TEBRİK: Milli Eğitim camiasının mümtaz simalarından kıymetli kardeşim Kadir Dallılar Hoca, 12 Haziran Cuma gecesi Bursa-Yıldırım’da oğlu Yener’i evlendirmenin mutluluğunu yaşadı..
Güney ve Dallılar ailelerini tebrik eder Ajda ve Yener’e ömür boyu mutluluklar dilerim..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi